Guvernul vrea să facă plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru Radio Chişinău

Guvernul vrea să efectueze plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru finanţarea activităţii Radio Chişinău, precum şi pentru amenajarea spaţiilor de producţie şi emisie ale acestui post de radio, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, aflat în dezbatere publică.

Guvernul vrea să facă plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru Radio Chişinău (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Biroul de presă al Ministerului Finanţelor Publice, pe site-ul instituţiei, la rubrica Transparenţă decizională, a fost publicat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru completarea art. 52 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice.

"Proiectul de act normativ are scopul de a crea cadrul legal pentru efectuarea de plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru finanţarea activităţii postului Radio Chişinău, precum şi pentru amenajarea spaţiilor de producţie şi emisie ale acestui post de radio", se spune în comunicat.

În comunicat se mai spune că, potrivit articolului 33 din Legea bugetului de stat pentru anul 2014, în bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune a fost alocată suma de 1,2 milioane de lei pentru finanţarea activităţii postului Radio Chişinău, care difuzează emisiuni în limba română.

"În absenţa acestei modificări legislative, fondurile nu ar fi putut fi plătite în avans în proporţie de 100%, ci doar în proporţie de 30%", se spune în comunicat.

"Categoriile de cheltuieli pentru care se vor efectua plăţi în avans, procedurile, precum şi alte detalii, vor fi stabilite ulterior, printr-o Hotărâre de Guvern", se spune în comunicat.

Conform sursei citate, proiectul de act normativ este în concordanţă cu obiectivul Guvernului de promovare, păstrare şi afirmare a indentităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a comunităţilor de români din afara graniţelor.

"Facem precizarea că proiectul de act normativ nu are influenţă asupra bugetului Societăţii Române de Televiziune", se mai spune în comunicat.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce nerușinare! Dăncilă, către participanţii la o întrunire electorală: „Spuneţi-le la toţi că trebuie să ne lu…

2 Așa arată soția premierului desemnat

3 PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă in…

4 Ipoteză incredibilă! Viorica Dăncilă ar fi cea pe care paznicii de la Casa Albă au confundat-o cu Floricica Da…

5 Înregistrări Newsweek România: Candidata lui Voiculescu amenință plângând că va ieși din campanie / Colaboratori…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze