Guvernul vrea să facă plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru Radio Chişinău

Guvernul vrea să facă plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru Radio Chişinău

Guvernul vrea să efectueze plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru finanţarea activităţii Radio Chişinău, precum şi pentru amenajarea spaţiilor de producţie şi emisie ale acestui post de radio, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă, aflat în dezbatere publică.

Guvernul vrea să facă plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru Radio Chişinău (Imagine: Shutterstock)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Biroul de presă al Ministerului Finanţelor Publice, pe site-ul instituţiei, la rubrica Transparenţă decizională, a fost publicat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru completarea art. 52 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice.

"Proiectul de act normativ are scopul de a crea cadrul legal pentru efectuarea de plăţi în avans de până la 100% din fonduri publice pentru finanţarea activităţii postului Radio Chişinău, precum şi pentru amenajarea spaţiilor de producţie şi emisie ale acestui post de radio", se spune în comunicat.

În comunicat se mai spune că, potrivit articolului 33 din Legea bugetului de stat pentru anul 2014, în bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune a fost alocată suma de 1,2 milioane de lei pentru finanţarea activităţii postului Radio Chişinău, care difuzează emisiuni în limba română.

"În absenţa acestei modificări legislative, fondurile nu ar fi putut fi plătite în avans în proporţie de 100%, ci doar în proporţie de 30%", se spune în comunicat.

"Categoriile de cheltuieli pentru care se vor efectua plăţi în avans, procedurile, precum şi alte detalii, vor fi stabilite ulterior, printr-o Hotărâre de Guvern", se spune în comunicat.

Conform sursei citate, proiectul de act normativ este în concordanţă cu obiectivul Guvernului de promovare, păstrare şi afirmare a indentităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a comunităţilor de români din afara graniţelor.

"Facem precizarea că proiectul de act normativ nu are influenţă asupra bugetului Societăţii Române de Televiziune", se mai spune în comunicat.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina