Hackerii au publicat datele a circa 32 de milioane de utilizatori ai site-ului de întâlniri extraconjugale Ashley Madison

Hackerii au publicat datele a circa 32 de milioane de utilizatori ai site-ului de întâlniri extraconjugale Ashley Madison

Datele a circa 32 de milioane de utilizatori ai site-ului de întâlniri extraconjugale Ashley Madison, victimă a unui act masiv de piraterie informatică în luna iulie, au fost postate online marți, informează revista Wired, preluată miercuri de AFP. 

Datele furate, care conțin sume plătite, adrese de e-mail, numere de telefon ale utilizatorilor site-ului descris de Wired ca fața ascunsă a internetului ('dark web') sunt acum accesibile. Site-ul a suferit un atac informatic acum o lună — în cadrul căruia au fost furate datele unui număr mare de utilizatori — comis de un grup autointitulat 'The Impact Team'.

Acesta a amenințat că publică dosarele clienților, fotografii cu nuduri și convorbiri dacă site-ul nu se închide. Și au pus amenințarea în aplicare în noaptea de marți spre miercuri, potrivit Wired.
Site -ul Ashely Madison, al cărui slogan este 'Life is shirt. Have an affair' și care numără peste 37 de milioane de utilizatori, este specializat în întâlniri extraconjugale. Pe site-ul creat în 2001 sunt înscrise persoane din 46 de țări.

Avid Life Media, proprietarul site-ului, a anunțat în luna iulie că 'un terț neautorizat' a accesat datele de pe Ashley Madison și că a angajat imediat unii dintre cei mai buni specialiști din lume în securitate informatică pentru a atenua efectele atacului. Firma cu sediul în Canada a adăugat că lucrează în strânsă colaborare cu autoritățile pentru identificarea autorilor acestui 'atac de terorism cibernetic'.

'Am explicat frauda, înșelătoria și prostia Avid Life Media și a membrilor săi. Acum toți le pot vedea dosarele', a declarat marți grupul de pirați.

Revista Wired subliniază că circa 15.000 de abonați ai site-ului de întâlniri extraconjugale au dat adrese de e-mail ale unor membri ai guvernului și ai armatei, încheie AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...