Hunedoara: Tratamentele cu nămol de turbă extras din stațiunea Geoagiu Băi au fost reluate după 25 de ani

Hunedoara: Tratamentele cu nămol de turbă extras din stațiunea Geoagiu Băi au fost reluate după 25 de ani

Tratamentele cu nămol de turbă, extras din zona ștrandului cu apă termală aflat în stațiunea Geoagiu Băi, au fost reluate, după aproape 25 de ani de întrerupere, procedurile fiind avizate sanitar și utilizate, în special, în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni reumatice, dar și pentru alte boli sau afecțiuni generate de traumatisme.

'Nămolul de turbă din Geoagiu Băi este similar celui de la Techirghiol. Procedurile de împachetări cu nămol s-au oprit în 1990 din cauză că au fost solicitate foarte multe avize, pe care am reușit să le obținem, în timp. Nămolul extras la Geoagiu Băi este foarte bun pentru sănătate, iar acum, după omologare, va putea fi folosit în procedurile de tratament din toate hotelurile și pensiunile care au baze de tratament', a declarat, pentru AGERPRES, primarul orașului Geoagiu, Ioan Vălean.

El a explicat că nămolul se extrage dintr-o zonă apropiată ștrandului cu apă termală, după care se pregătește pentru a putea fi utilizat în procedurile de tratamente. Acestea vor consta în împachetări, băi la cadă timp de 10 minute sau proceduri de masaj.

'Dincolo de calitățile sale benefice pentru sănătate, folosirea nămolului de turbă din Geoagiu Băi va permite ca bazele de tratament din stațiune să-și diversifice serviciile oferite turiștilor care se îngrijesc de sănătate', a completat Vălean.

Calitățile apelor termale de la Geoagiu Băi sunt cunoscute de acum 2.000 de ani, de pe vremea romanilor.

Stațiunea este amplasată la o altitudine de 350 de metri și beneficiază de o climă continentală blândă, fără vânt puternic sau geruri mari. Aerul este puternic ozonat, iar apele termale sunt potrivite pentru afecțiuni ale aparatului locomotor, ginecologice, boli de nutriție, metabolice și dermatologice.

Mai mult, aerul ozonat și mereu împrospătat de brizele montane recomandă stațiunea și pentru tratamentul unor boli ale sistemului nervos, în stări de oboseală, surmenaj, anemii sau nevroze. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA