Împiedicați să se căsătorească din cauza diferențelor religioase, doi tineri au încercat să se sinucidă la Taj Mahal

Împiedicați să se căsătorească din cauza diferențelor religioase, doi tineri au încercat să se sinucidă la Taj Mahal

Doi tineri indieni, împiedicați de familii să se căsătorească din cauza diferențelor religioase, au încercat să se sinucidă la Taj Mahal, monument simbol al iubirii, relatează joi AFP. Cei doi, găsiți într-o baltă de sânge miercuri după-amiază în interiorul monumentului, sunt în prezent în stare stabilă, potrivit poliției.

'Cei doi tineri, un hindus și o musulmană, a încercat să se sinucidă la Taj', a declarat un oficial al poliției din Agra. 'Tânăra și-a tăiat gâtul, fiind urmată de băiat', a spus Aseem Chaudhary.

Căsătoria între membrii unor caste sau religii diferite este încă rară în multe regiuni ale Indiei, iar cazurile de 'crime de onoare' comise de familii sunt încă frecvente. 'Atât Shabnam cât și eu am încercat prin toate mijloacele să ne convingem părinții să ne lase să ne căsătorim, dar barierele religioase rămân un imens obstacol', a spus tânărul, Rajveer Singh, citat de cotidianul Times of India. 'Ne-am hotărât să ne sinucidem după ce nu am găsit alt mijloc de a fi împreună', a adăugat el.

Taj Mahal a fost construit de împăratul Shah Jahan pentru a-și îngropa soția, Mumtaz Mahal, care murise în timpul nașterii celui de-al 14-lea copil, în 1631. Monumentul a fost vizitat de-a lungul timpului de multe personalități, printre care fostul președinte american Bill Clinton și prințesa Diana, fotografiată în timp ce stătea singură pe o bancă de marmură în fața monumentului, în 1992. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante