Împiedicați să se căsătorească din cauza diferențelor religioase, doi tineri au încercat să se sinucidă la Taj Mahal

Împiedicați să se căsătorească din cauza diferențelor religioase, doi tineri au încercat să se sinucidă la Taj Mahal

Doi tineri indieni, împiedicați de familii să se căsătorească din cauza diferențelor religioase, au încercat să se sinucidă la Taj Mahal, monument simbol al iubirii, relatează joi AFP. Cei doi, găsiți într-o baltă de sânge miercuri după-amiază în interiorul monumentului, sunt în prezent în stare stabilă, potrivit poliției.

'Cei doi tineri, un hindus și o musulmană, a încercat să se sinucidă la Taj', a declarat un oficial al poliției din Agra. 'Tânăra și-a tăiat gâtul, fiind urmată de băiat', a spus Aseem Chaudhary.

Căsătoria între membrii unor caste sau religii diferite este încă rară în multe regiuni ale Indiei, iar cazurile de 'crime de onoare' comise de familii sunt încă frecvente. 'Atât Shabnam cât și eu am încercat prin toate mijloacele să ne convingem părinții să ne lase să ne căsătorim, dar barierele religioase rămân un imens obstacol', a spus tânărul, Rajveer Singh, citat de cotidianul Times of India. 'Ne-am hotărât să ne sinucidem după ce nu am găsit alt mijloc de a fi împreună', a adăugat el.

Taj Mahal a fost construit de împăratul Shah Jahan pentru a-și îngropa soția, Mumtaz Mahal, care murise în timpul nașterii celui de-al 14-lea copil, în 1631. Monumentul a fost vizitat de-a lungul timpului de multe personalități, printre care fostul președinte american Bill Clinton și prințesa Diana, fotografiată în timp ce stătea singură pe o bancă de marmură în fața monumentului, în 1992. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul pune piciorul în prag și vine cu proiecte pentru eliminarea haosului produs de ANRE / Până la ce dată v…

2 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

3 BREAKING Comisia Europeană refuză toate propunerile din Inițiativa cetățenească (Minority SafePack) privind mi…

4 DOCUMENT ANRE încearcă să dreagă busuiocul după ce Guvernul a anunțat că intervine în scandalul liberalizării …

5 Medic român în Suedia / Am ajuns să invidiez România