În Belgia va fi construită o conductă subterană de...bere

O fabrică de bere din Bruges (Belgia) a obținut autorizația de construcție a unei conducte subterane pentru aprovizionarea unui spațiu de îmbuteliere aflat în afara orașului, relatează lepoint.fr.

Prin conductă urmează să fie transportați anual patru milioane de litri de bere de la fabrica De Halve Maan, situată în centrul medieval al orașului Bruges, la o zonă industrială de la periferie, unde băutura va fi filtrată, îmbuteliată și depozitată înainte de expediere.

Conducta de 3 km, prima din Belgia, va trece pe sub câteva canale din orașul numit și 'Veneția Nordului', introdus de UNESCO pe lista patrimoniului mondial în anul 2000, a anunțat Xavier Vanneste, director general al fabricii de bere De Halve Maan.

Construcția urmează să înceapă anul viitor, după îndeplinirea tuturor formalităților administrative. 'Investiția nu a fost decisă din motive economice, ci mai degrabă de mediu și de calitate a vieții', a adăugat Vanneste. În prezent, circa 500 de camioane intră anual pe străzile orașului vechi pentru a încărca berea. Conducta urmează să ducă 'la scăderea cu 85% a numărului de camioane din oraș', a declarat Franky Demon, consilier municipal responsabil cu amenajarea teritoriului. 'Concret, se va evita și uzarea vechilor pavaje. Vrem să păstrăm străzile din centrul vechi în cea mai bună stare posibilă', a adăugat el.

De Halve Maan, care produce, printre altele, o bere blondă emblematică pentru oraș, este plasată într-un loc unde activitatea de fabricare a berii este atestată de cinci secole, iar unitatea este vizitată anual de peste 100.000 de turiști. 'Vrem ca berea să se producă în continuare în acest loc', în pofida transferului îmbutelierii (din 2010) în afara centrului', a mai spus Franky Demon.

Pentru a limita pagubele aduse spațiului public, la realizarea conductei de bere vor fi utilizate tehnici din domeniul explorării petroliere, iar fabrica producătoare s-a angajat să plătească în întregime lucrarea.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?