În Belgia va fi construită o conductă subterană de...bere

În Belgia va fi construită o conductă subterană de...bere

O fabrică de bere din Bruges (Belgia) a obținut autorizația de construcție a unei conducte subterane pentru aprovizionarea unui spațiu de îmbuteliere aflat în afara orașului, relatează lepoint.fr.

Prin conductă urmează să fie transportați anual patru milioane de litri de bere de la fabrica De Halve Maan, situată în centrul medieval al orașului Bruges, la o zonă industrială de la periferie, unde băutura va fi filtrată, îmbuteliată și depozitată înainte de expediere.

Conducta de 3 km, prima din Belgia, va trece pe sub câteva canale din orașul numit și 'Veneția Nordului', introdus de UNESCO pe lista patrimoniului mondial în anul 2000, a anunțat Xavier Vanneste, director general al fabricii de bere De Halve Maan.

Construcția urmează să înceapă anul viitor, după îndeplinirea tuturor formalităților administrative. 'Investiția nu a fost decisă din motive economice, ci mai degrabă de mediu și de calitate a vieții', a adăugat Vanneste. În prezent, circa 500 de camioane intră anual pe străzile orașului vechi pentru a încărca berea. Conducta urmează să ducă 'la scăderea cu 85% a numărului de camioane din oraș', a declarat Franky Demon, consilier municipal responsabil cu amenajarea teritoriului. 'Concret, se va evita și uzarea vechilor pavaje. Vrem să păstrăm străzile din centrul vechi în cea mai bună stare posibilă', a adăugat el.

De Halve Maan, care produce, printre altele, o bere blondă emblematică pentru oraș, este plasată într-un loc unde activitatea de fabricare a berii este atestată de cinci secole, iar unitatea este vizitată anual de peste 100.000 de turiști. 'Vrem ca berea să se producă în continuare în acest loc', în pofida transferului îmbutelierii (din 2010) în afara centrului', a mai spus Franky Demon.

Pentru a limita pagubele aduse spațiului public, la realizarea conductei de bere vor fi utilizate tehnici din domeniul explorării petroliere, iar fabrica producătoare s-a angajat să plătească în întregime lucrarea.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul