În șapte ani, numărul exemplarelor de leopard de Amur aproape s-a dublat într-o rezervație din Rusia

În șapte ani, numărul exemplarelor de leopard de Amur aproape s-a dublat într-o rezervație din Rusia

Numărul exemplarelor de leopard de Amur, specie amenințată cu dispariția, s-a dublat în ultimii șapte ani într-o rezervație din Rusia, au anunțat luni reprezentanții World Wildlife Federation, scrie agenția UPI.

Un studiu realizat de oameni de știință de la filiala din Rusia a organizației World Wildlife Federation, membrii ai Academiei ruse de Științe și ai Land of the Leopard National Park au observat creșterea numărului de feline din această specie la 57, față de numai 30 cât erau în 2007.

'Land of the Leopard National Park', înființată în 2012, are ca scop sprijinirea conservării speciilor rare de leopard și protejarea zonelor de reproducere a acestora. Rezervația acoperă aproape 60% din suprafața habitatului acestor feline.

'Parcul național a devenit principala forță organizațională pentru protejarea și cercetarea leoparzilor', a declarat Iuri Darman, membru al Consiliului de Supervizare a Centrului Leoparzilor de Amur.

Între 8 și 12 leoparzi de Amur au fost observați în zonele învecinate din China.

Activiștii pentru protejarea mediului înconjurător au declarat că speră să realizeze o rezervația naturală care să se întindă de-a lungul graniței ruso-chineze pentru protejarea acestei specii de felină.

'Mai este foarte mult de făcut pentru asigurarea unei dezvoltări sigure a speciei de leopard de Amur, însă cifrele recente arată că suntem pe drumul cel bun', a declarat dr. Barney Long, director pentru conservarea speciilor în cadrul filialei din SUA a World Wildlife Federation. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!