În SUA a fost construită cea mai mare cameră din lume de testare împotriva armelor biologice

În SUA a fost construită cea mai mare cameră din lume de testare împotriva armelor biologice

O cameră unică ce a fost concepută pentru a face SUA mai bine pregătită în caz de atac biologic a fost deschisă la o facilitate a armatei SUA din statul Utah, informează techtimes.com.

Cea mai mare astfel de cameră din lume, instalația Dugway Proving Ground, la 140 km sud-vest de Salt Lake City, adaugă o nouă armă în arsenalul defensiv american împotriva agenților biologici, cum ar fi ciuma, antraxul sau ricina, spun oficialii americani.

Construită de Departamentul Apărării al SUA, cu o investiție de 39 milioane dolari, camera de cercetare este rezultatul unei directive guvernamentale din 2002 destinate să consolideze gradul de pregătire a țării pentru a face față amenințărilor biologice.

Camera numită oficial facilitatea Whole System Live Agent Test va permite cercetătorilor să testeze cât succes au sistemele de detectare a agenților biologici în îndeplinirea sarcinii pentru care au fost concepute, spun cercetătorii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”