„Înţelepţii” Pământului: cele mai vechi plante şi cei mai vârstnici copaci din lume

Rachel Sussman, fotografă şi artistă conceptuală din Brooklyn, a petrecut zece ani căutând şi documentându-se despre cele mai vechi lucruri din lume. Cauzei lui Sussman i s-au alăturat peste 30 de oameni de ştiinţă.

 

Când aceasta a fost întrebată dacă subiecţii săi sunt în pericol de dispariţie, a răspuns fără să ezite „Toţi. Sunt în mare pericol”. În ultimii cinci ani, doi din cei 30 de subiecţi studiaţi de Sussman au dispărut. Primul a fost pădurea de baobab din Pretoria, Africa de sud, care a fost distrusă pentru construcţia unui drum- aceasta avea 13.000 de ani. Al doilea fost Copacul Cypress din Orlando, Florida, poreclit „Senatorul”, care a ars din cauza unei femei care se droga la umbra sa- copacul era vechi de 3.500 de ani.

 

Copacul Spruce are 9.550 de ani şi este cel mai vechi copac din lume. Este localizat pe un munte din Suedia.

 


 Muşchiul din Antartica, vechi de 5.500 de ani, a fost foarte greu de găsit. Sussman a apelat la ajutorul Centrului Geospaţial Polar, care l-a localizat prin satelit.

Această llareta (plantă cu flori mici, apărută în Africa de Sud) are peste 2000 de ani şi a fost găsită în Deşertul Atacama din Chile.


Iarba de mare aflată între insulele Ibiza şi Formentera, în apropierea Spaniei, are în jur de 100.000 de ani şi este protejată de UNESCO.


  Acest eucalipt găsit de Sussman are peste 13.000 de ani.

 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!