ITINERARII TURISTICE Taiwanul, o bună alternativă la alte destinații turistice din Asia, pregătește un parc erotic

ITINERARII TURISTICE Taiwanul, o bună alternativă la alte destinații turistice din Asia, pregătește un parc erotic

Taiwanul figurează constant printre destinațiile de călătorie de top din lume. Lăudat pentru peisajele sale uluitoare, patrimoniul cultural și gastronomic și o bogată diversitate, această insulă de 36.000 de kilometri pătrați și 24 de milioane de locuitori reprezintă o bună alternativă la alte destinații din Asia de sud-est și se numără între primele cinci recomandări turistice ale portalului britanic de turism Skyscanner pentru anul 2015, conform site-ului taiwantoday.tw.

Printre atracțiile ce nu ar trebui ratate în Taiwan, cuprinse într-o selecție a ziarului francez Le Figaro, se numără capitala Taipei, metropolă cu șase milioane de locuitori, dominată de turnul Taipei 101, cu o înălțime de peste 500 de metri, sau templul din Longsham, ansamblu religios construit în 1738, în permanență foarte frecventat de credincioși, considerat o minune a Taiwanului, la fel ca defileul Taroko, mărginit de faleze din marmură.

Ar trebui, de asemenea, văzuți Munții de Jad, adevărată coloană vertebrală a Taiwanului, ce se întinde pe 270 de kilometri, cu peste 200 de vârfuri ce depășesc 3.000 de metri. Cel mai înalt este Yushan care atinge 3.952 de metri. Un loc deosebit este și parcul natural Yehliu, cu rocile sale în formă de coral sculptate de natură în forme stranii: ciuperci, fețe de oameni sau siluete de animale.

Cu șase parcuri naționale, provincia insulară a Chinei afișează determinarea de a proteja natura, fiind habitatul a peste 3.000 de specii de plante, unele dintre ele foarte rare.

Taiwanul este un gardian al culturii chineze, dovadă satele sale, precum Jiufen sau Pingxi, exemplificate de Le Figaro ca păstrătoare ale tradițiilor, dar în același timp tinde să afișeze și un stil de viață modern. Ultima noutate din acest registru este proiectul de amenajare a unui parc cu tematică sexuală, pe o întindere de 60 de kilometri pe coasta sudică, sub numele de 'Bulevardul romantic'.

Aici vor fi prezentate diferite structuri și spații pe tema dragostei, inclusiv o biserică din sticlă, arcuri în formă de inimă și sculpturi erotice reprezentând oameni sau animale în diferite poziții sexuale, după cum relatează The Telegraph.

Parcul de 10.000 de metri pătrați va fi realizat după modelul Loveland Park din insula sud-coreeană Jeju, un loc unde se întâlnesc arta și erotismul, unde vizitatorii pot aprecia frumusețea naturală a sexualității și unde imaginația își poate da frâu liber. Parcul din Coreea de Sud are 140 de sculpturi, inclusiv figuri de femei goale în ipostaze erotice, lângă care vizitatorii adoră să facă fotografii haioase.

Deși se află încă în faza de proiect, "Bulevardul romantic" are deja o zonă pitorească amenajată pentru portrete de nuntă. Oficialii speră, de asemenea, să deschidă un hotel vis-a-vis de parc pentru cei care ar dori să "treacă de la sentimente la fapte", a declarat Shih Chao-hui, director adjunct al Oficiului național pentru zone pitorești care promovează turismul pe coasta sud-estică a Taiwanului.

"Vrem ca oamenii să se îndrăgostească de Taiwan și în timp ce se află în Taiwan. Sperăm să atragem turiști aflați în toate etapele iubirii. Așa că avem de gând să avem chiar și un "paradis pierdut" pentru cei care sunt cu inima zdrobită", a adăugat oficialul.

Știrile despre parcul tematic propus au fost întâmpinate cu un interes amestecat, unii comentatori pe site-ul biroului de turism local privindu-l ca un obiectiv "de vârf și inovator", în timp ce alții, inclusiv propriul birou de turism al guvernului central, se tem că parcul ar putea da o impresie greșită despre țară vizitatorilor străini.

Biroul nu a exclus, însă, în totalitate ideea de a construi un parc tematic erotic și a cerut oficiului regional să-i furnizeze mai multe detalii despre planurile propuse.

"Taiwanul este un loc romantic și suntem mereu în căutarea unor modalități creative de a-l promova", a declarat Chi Yi-lin, purtător de cuvânt al biroului central de turism.

Dl Shih consideră că noul parc va ajuta la impulsionarea turismului și va genera interes pentru zonă, susținând că a primit deja mai multe întrebări pe e-mail cu privire la data de deschidere.

"Noi facem afaceri în turism, nu în educație sau religie, așa că întrebarea ar trebui să fie dacă parcul va genera oportunități de afaceri și noi credem că răspunsul este da", a spus el.

În China există deja mai multe parcuri tematice neobișnuite.


Parcul de distracții Hello Kitty este primul din afara Japoniei, deschis pentru turiști în luna ianuarie acest an, în provincia Zhejang (estul Chinei). Construcția parcului a costat 325 milioane de dolari și este primul parc de distracții pe scară largă din China.

Regatul oamenilor mici. Situat în apropiere de Kunming, capitala provinciei Yunnan, parcul, destul de controversat, impune tuturor angajaților să fie mai scunzi de 1,30 metri, fiind criticat pentru că tratează nanismul ca pe o stare care provoacă umor. Personalul cântă și dansează pentru vizitatori, interpretând roluri din basme sau balet.

Parcul de distracții Shijingshan. A fost subiect de presă în 2007 pentru că a utilizat fără autorizație personaje de desene animate japoneze și americane. Aici se află un castel care are asemănări stranii cu cele ale mărcii Disney și o clădire care arată ca Spaceship Earth (Nava spațială Pământ) din parcul tematic Epcot din Florida. Sloganul său chiar așa se traduce: "Disney este prea departe, vă rugăm să veniți la Shijingshan".

Parc cu jocuri care simulează moartea. Jocul 'The Samadhi — 4D Experience of Death' folosește efecte speciale pentru a-i face pe jucători să aibă senzația morții. Însă provocarea constă în a evita 'moartea'. Jucătorii învinși sunt 'incinerați' cu ajutorul unei benzi rulante care folosește aer fierbinte și proiecții de lumină pentru a simula o 'experiență autentică a arderii'.

Eternity Passage. Primul parc de distracții hi-tech din China, ce urmează să fie deschis în vara acestui an la Beijing, va avea 15 zone, de jocuri și interactive, cu design și teme diferite, care prezintă cultura, istoria și patrimoniul din trecutul, prezentul și viitorul țării. Situat la circa 35 de km de centrul orașului, parcul de 76.000 de metri pătrați va face parte din complexul Beijing Outlets World, care include un mall, o stațiune și un centru de conferințe.

Shanghai Disneyland Park. Urmează să fie finalizat anul viitor, fiind primul Disneyland din China, în afară de regiunea autonomă specială Hong Kong. Parcul, a cărui construcție a început în 2011, va avea atât un castel Disney, care va fi cel mai mare și mai înalt dintre cele existente în alte parcuri ale celebrei companii, cât și elemente din cultura chineză, precum 'Grădina celor 12 prieteni', animalele zodiacului chinezesc. Va fi, de asemenea, reprezentată tema piraților și va exista și un lac artificial. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”