Japonezii au creat un dispozitiv care poate detecta bolile după mirosul respirației unei persoane

O companie din Tokyo a pus la punct un prototip de dispozitiv care poate detecta bolile după mirosul respirației și care va permite pe viitor ca diagnosticele să fie realizate mai repede și mai simplu, relatează luni EFE. Prototipul, conceput de compania de produse de cuarț Nihon Dempa Kogyo (NDK) în colaborare cu Universitatea din Kitakyushu, a reușit să identifice cu succes ciroza hepatică prin detectarea amoniacului prezent în mirosul celor care suferă de această boală, potrivit ziarului Nikkei.

Sistemul folosește oscilatoare electronice de cuarț ai căror electrozi sunt acoperiți cu membrane speciale. Fiind expuse la gazele emanate de respirația umană și ulterior la o probă de aer, oscilatoarele reacționează indicând dacă substanța respectivă este sau nu prezentă în respirația individului.

Potrivit NDK, spre deosebire de alte metode bazate pe semiconductori sau sisteme micro-electromecanice pentru a detecta emanațiile de gaze dintr-o respirație, avantajul acestui sistem de cristale de cuarț este că sensibilitatea lor este mult mai mare.

Având în vedere că prototipul actual necesită un proces de circa 20 de minute pentru a colecta mirosul respirației prin intermediul unei măști și că apoi trebuie redusă umiditatea mostrei, NDK vrea să se alieze cu un fabricant de echipamente medicale pentru a ameliora sistemul, în special membranele. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 De râs... Ce meme-uri au apărut deja

4 Tovarășul Yau Mu Ye

5 Alexandra Cadanțu / „Am văzut-o dezbrăcată pe Serena în vestiar. O săptămână am fost șocată!”

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos