"Jocurile foamei: Revolta - Partea I", pe locul întâi în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top - VIDEO

"Jocurile foamei: Revolta - Partea I", pe locul întâi în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top - VIDEO

Filmul "Jocurile foamei: Revolta - Partea I", al treilea din franciza de succes "Hunger Games", s-a menţinut pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 56,87 milioane de dolari, de vineri până duminică, în al doilea weekend de difuzare.

"Jocurile foamei: Revolta - Partea I/ The Hunger Games: Mockingjay - Part 1" continuă povestea lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), care se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei şi devine un simbol al speranţelor oamenilor din ţinutul Panem, populaţie aflată în continuare sub tirania Capitoliului. De această dată, Kantiss va avea o surpriză legată de Peeta Mellark (Josh Hutcherson), care, după ce a fost răpit la finalul filmului precedent, va reapărea într-o postură neaşteptată. Filmul este regizat de Francis Lawrence şi îi are în distribuţie pe Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, dar şi pe regretatul actor Philip Seymour Hoffman, potrivit boxofficemojo.com .

Animaţia "Pinguinii din Madagascar/ The Penguins of Madagascar", regizată de Simon J. Smith, Eric Darnell, a debutat pe locul al doilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 25,8 milioane de dolari. Filmul, care îi are ca protagonişti pe amuzanţii şi inteligenţii pinguini ce au apărut în franciza "Madagascar" şi sunt vedetele propriului serial de desene animate, îi aduce pe marile ecrane pe amuzanţii Skipper (Căpitanul, n.r.) şi Kowalski, Rico şi Private (Soldatul, n.r.) care se aliază cu organizaţia sub acoperire The North Wind (Vântul nordic, n.r.), reprezentată de un agent secret a cărui voce este redată de actorul britanic Benedict Cumberbatch, pentru a-l opri pe maleficul Dr. Octavius Brine de la a distruge lumea. Vocea personajului negativ este asigurată de John Malkovich.

Filmul de desene animate "Cei 6 super eroi/ Big Hero 6", produs de Marvel Studios şi Walt Disney şi regizat de Don Hall şi Chris Williams, a ocupat locul al treilea, cu încasări de 18,77 milioane de dolari în al patrulea weekend de difuzare. Animaţia prezintă legătura specială ce se formează între un mic geniu al tehnologiei, Hiro Hamada, şi un robot uriaş gonflabil, Baymax, care, împreună cu un grup de prieteni tehnologizaţi, luptă pentru apărarea oraşului San Fransokyo de un complot criminal ce încearcă distrugerea metropolei.

Locul al patrulea în topul încasărilor de vineri până duminică din cinematografele nord-americane a revenit peliculei "Interstellar: Călătorind prin Univers", regizată de Chris Nolan, care a obţinut 15,8 milioane de dolari în al patrulea weekend de difuzare. Cu Matthew McConaughey şi Anne Hathaway în rolurile principale, filmul "Interstellar: Călătorind prin Univers" îi poartă pe spectatori într-o spectaculoasă călătorie în spaţiu, care depăşeşte limitele imaginabilului şi le oferă o experienţă unică, interstelară.

Comedia "Şefi de coşmar 2/ Horrible Bosses 2", regizată de Sean Anders, a debutat pe locul al cincilea în box office, cu încasări de 15,7 milioane de dolari de vineri până dumincă. Filmul îi are în distribuţie pe Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day, Jennifer Aniston, Christoph Waltz şi Jamie Foxx. Cei trei protagonişti, Dale, Kurt şi Nick, decid să îşi înceapă propria afacere, dar lucrurile nu merg cum au plănuit din cauza unui investitor viclean care îi convinge pe cei trei să se implice într-o operaţiune de răpire, care nu se poate încheia cu bine.

Pelicula "Mai tăntălău, mai gogoman/ Dumb and Dumber To", regizată de Bobby Farrelly şi Peter Farrelly, avându-i în distribuţie pe Jeff Daniels, Jim Carrey, Laurie Holden şi Kathlene Huslin, s-a clasat pe locul al şaselea în box office-ul nord-american, cu încasări de 8,29 milioane de dolari în al treilea weekend de difuzare. Filmul îi are ca protagonişti pe Lloyd şi Harry, care, la 20 de ani după prima lor aventură, pornesc într-o nouă călătorie pentru a o găsi pe fiica lui Harry, despre care acesta tocmai a aflat că există şi care a fost dată spre adopţie imediat după naştere.

Locul al şaptelea a revenit filmului "The Theory of Everything", cu încasări de 5,08 milioane de dolari, în al patrulea weekend de difuzare. În "The Theory of Everything", regizat de James March, spectatorul descoperă viaţa intimă a lui Stephen Hawking, savantul britanic fascinat de timp şi de originile Universului. Cartea sa "Scurtă istorie a timpului" este un bestseller mondial. Pe scurt, existenţa lui ar fi putut fi alta: era încă student la Cambridge când a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (boala Lou Gehrig). Medicii i-au mai dat cel mult doi ani de trăit. Boala a avansat progresiv de-a lungul anilor, lăsându-l complet paralizat. Cu toate acestea, savantul britanic a continuat să trăiască şi are în prezent vârsta de 72 de ani. Filmul care îi este dedicat vrea să demonstreze că, fără energia soţiei sale Jane, care i-a consacrat 25 de ani de viaţă şi i-a dăruit trei copii, Stephen Hawking nu ar fi putut să îşi finalizeze opera. Bazându-se pe prestaţiile actorilor britanici Eddie Redmayne şi Felicity Jones, lungmetrajul "The Theory of Everything" reprezintă adaptarea cinematografică a unei cărţi scrise chiar de Jane Hawking.

Lungmetrajul "Fata dispărută/ Gone Girl", regizat de David Fincher, s-a clasat pe locul al optulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 2,47 milioane de dolari de vineri până duminică. Avându-i în distribuţie pe Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris şi Missi Pyle, "Fata dispărută" este un thriller care spune povestea dramatică a lui Nick Dunne (Affleck), care, la a cincea aniversare a căsătoriei sale, anunţă autorităţile că soţia lui a dispărut. Sub presiunea interesului presei pentru subiect şi a investigaţiei poliţiştilor, imaginea căsniciei perfecte a lui Nick începe să fie înlocuită de suspiciuni şi întrebări. Toată lumea din jur începe să vadă minciunile şi comportamentul ciudat al bărbatului, iar în curând întrebarea esenţială este pe buzele tuturor: Şi-a omorât Nick soţia?

"Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)", comedia cu accente dramatice regizată de mexicanul Alejandro Gonzales Inarritu, cu Michael Keaton şi Naomi Watts, s-a clasat pe poziţia a noua în box office-ul nord american, cu încasări de 1,88 milioane de dolari. Michael Keaton, în vârstă de 62 de ani, îl interpretează în acest film pe Riggan Thomson, un actor în derivă care încearcă să îşi recâştige publicul. În încercarea lui, protagonistul este susţinut de fiica sa (Emma Stone), proaspăt externată dintr-o clinică de dezintoxicare şi care îi devine asistentă, de o actriţă şi de un actor excentric.

Locul al zecelea a revenit comediei "St. Vincent", regizată şi scrisă de Theodore Melfi, cu încasări de 1,77 milioane de dolari de vineri până duminică. Filmul, care a obţinut, în total, încasări de 39,3 milioane de dolari în cele opt săptămâni de difuzare şi care îi are în distribuţie pe Melissa McCarthy, Naomi Watts şi Bill Murray, îi are ca protagonişti pe un băiat ai cărui părinţi tocmai au divorţat şi pe vecinul său, un veteran de război mizantrop, hedonist şi certăreţ, jucat de Bill Muray, care devine prietenul şi mentorul tânărului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /