Kanal D, B1, România TV au difuzat imaginea cu Cotabiţă la reanimare. Un membru CNA s-a autosesizat

Kanal D, B1, România TV au difuzat imaginea cu Cotabiţă la reanimare. Un membru CNA s-a autosesizat

Un membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Valentin Jucan, s-a autosesizat în cazul televiziunilor Kanal D, B1 TV şi România TV, care au difuzat o imagine în care apare o infirmieră, întinsă pe patul de spital alături de Gabriel Cotabiţă, urmând ca acest caz să fie analizat de CNA.

Gabriel Cotabiţă (Imagine: Radu Nema/Mediafax Foto)

Contactat miercuri de agenţia MEDIAFAX, Valentin Jucan a declarat că urmează să depună oficial sesizarea sa în acest caz la CNA.

"Sesizarea mea va viza Kanal D, B1 TV şi România TV, care au difuzat imaginea respectivă. Legislaţia audiovizualului clarifică cum trebuie să procedeze televiziunile în astfel de situaţii, în speţă nu trebuie să difuzeze fotografii cu persoane aflate în situaţii sensibile, mai ales persoane care suferă o traumă, cu persoane spitalizate. Televiziunile nu au voie să difuzeze imagini fără acordul persoanelor respective sau, dacă persoanele respective nu sunt în capacitatea de a-şi da acordul, nu au voie să le difuzeze fără acordul familiei", a declarat Valentin Jucan, pentru MEDIAFAX.

El a precizat că în cazul lui Gabriel Cotabiţă a existat o solicitare publică a familiei cântăreţului, care a cerut "ca nicio fotografie şi nimic despre starea artistului să nu fie dezvăluit în presă". "Lucrurile până acum au fost respectate. Din păcate, una dintre televiziuni a desconsiderat apelul familiei şi uitaţi ce s-a produs", a spus Valentin Jucan.

Pe de altă parte, Valentin Jucan a făcut referire pe contul său de pe reţeaua de socializare Facebook la emisiunea lui Mădălin Ionescu de la Kanal D. Jucan i-a transmis un mesaj dur realizatorului TV, criticându-l că a difuzat imaginea cu Gabriel Cotabiţă aflat pe patul de spital.

"Pentru faptul că ai difuzat fotografia cu Gabriel Cotabiţă, spitalizat, în ciuda apelului public al familiei acestuia de a nu fi difuzate imagini ale artistului, să îţi fie ruşine! Eşti un om lipsit de scrupule care vine la CNA pentru a se scuza, sau pentru a da vina pe invitaţii săi... «îndoielnici». Poate, într-o zi, voi publica înregistrarea unei şedinţe publice a CNA, să audă şi invitaţii tăi cam cum vorbeşti despre ei, ca şi când ei ar fi singurii responsabili pentru indecenţa şi lipsa de moralitate din emisiunile pe care le realizezi. Spui că Gabriel Cotabiţă îţi este coleg? Atunci, repet, să îţi fie ruşine! Ţi-ai vândut colegul pentru rating, adică pentru bani", i-a transmis Valentin Jucan lui Mădălin Ionescu.

Totodată, Valentin Jucan a precizat pentru MEDIAFAX că reacţia pe care a avut-o faţă de Mădălin Ionescu este una atât de vehementă din cauză că acesta "în permanenţă în faţa CNA spune una şi la televiziune face alta". "Nu este primul (care face acest lucru, n.r.), dar el este cel care excelează", a mai spus Jucan.

O infirmieră s-a fotografiat în pat lângă Gabriel Cotabiţă, când acesta era în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Bucureşti, conducerea unităţii sanitare dispunând efectuarea unei anchete în acest caz, în timpul căreia angajata spitalului a fost suspendată din funcţie.

Conducerea Spitalului Floreasca din Capitală s-a autosesizat şi a dispus constituirea unei comisii disciplinare în acest caz, după ce în presă au apărut informaţii şi o fotografie în care se vede cum infirmiera stă pe pat, alături de Gabriel Cotabiţă, şi îl ia în braţe.

Până la finalizarea anchetei, contractul de muncă al infirmierei a fost suspendat, conform prevederilor legale. De asemenea, a fost sesizat Consiliul de Etică al spitalului, pentru a efectua verificări, au precizat reprezentanţii Spitalului Floreasca.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria