La premiile DGA, Alejandro Inarritu a obținut titlul de ''Cel mai bun regizor''

La premiile DGA, Alejandro Inarritu a obținut titlul de ''Cel mai bun regizor''

Comedia neagră cu accente fantastice ''Birdman'', a regizorului mexican Alejandro Inarritu, a câștigat sâmbătă premiul principal al Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild Awards, DGA), o recunoaștere în plus cu două săptămâni înaintea Oscarurilor, ce vor fi decernate la 22 februarie, scrie France Presse.

Alejandro Inarritu a fost ''încoronat'' drept ''Cel mai bun regizor'' de către colegii săi americani din DGA.

Regizorul mexican a fost la concurență cu Clint Eastwood (''American Sniper''), Richard Linklater (''Boyhood''), Morten Tyldum (''Imitation Game'') și Wes Anderson (''The Grand Budapest Hotel'').

Filmul său a câștigat în urmă cu două săptămâni și premiul principal al Sindicatului Actorilor Americani (SAG), care au considerat că ''Birdman'' are cea mai bună distribuție, împingându-l, de asemenea, mai aproape de un Oscar pentru ''Cel mai bun film''.

''Birdman'', povestea unui fost actor de filme cu supereroi (interpretat de Michael Keaton) care încearcă să revină cu glorie în teatru, urmează altor filme de lung metraj regizate de Inarritu ''Amores Perros'' , ''21 Grams'', ''Babel'' și ''Biutiful''.

''Birdman'' și comedia de aventuri burlești ''The Grand Budapest Hotel'', de Wes Anderson, sunt favorite la Oscaruri cu câte nouă nominalizări fiecare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alina Ghica, judecătoarea care a suspendat completurile de 5 judecători la cererea lui Dragnea și a anulat o p…

2 Mafia cu gulere galbene / Te crucești când citești așa ceva!

3 Imagini horror cu fesele „putrezite” ale Loredanei Chivu / Detalii din scandalul ținut departe de ochii presei

4 Așa o fi?

5 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…