Lecţie de devotament: o fetiţă şi-a dus în spate la şcoală prietena paralizată, vreme de trei ani

He Qin-jiao nu şi-a dorit celebritatea, dar a reuşit să cucerească inimi după ce presa locală i-a scris povestea. Prin gestul pe care l-a făcut, fata a oferit lumii întregi o lecţie despre ce înseamnă prietenia.

Deşi fragilă, ea şi-a cărat în spate la şcoală, vreme de patru ani, prietena paralizată din cauza poliomielitei de care a suferit în trecut. Zi de zi, He Qin-jiao se trezea dimineaţa devreme şi mergea să-şi ia prietena pe nume Ying-hui din casă, pentru ca apoi să străbată împreună un drum de peste şase kilometri până la şcoală.

„Cel mai frumos elev“

Gestul ei a creat rapid un curent de simpatie printre utilizatorii de internet din China, care i-au acordat titlul de „cel mai frumos elev“. „Este plăcut să mă simt apreciată, dar nu am făcut-o pentru asta. Ea îmi este cea mai bună prietenă şi la şcoală nu ar fi la fel fără ea. Dacă pentru asta a trebuit să o car în spate, asta am făcut. Nu m-a deranjat deloc. Ne-a dat ocazia să vorbim înainte şi după şcoală“, spune fata.  

Cât despre Ying-hui, când a fost rugată să scrie o compunere la şcoală despre cea mai importantă persoană din viaţa ei, a ales-o fără ezitare pe cea mai bună prietenă. „Qin-jiao îşi foloseşte micuţii ei umeri ca să mă ridice la cer. Nu aş fi putut să merg la şcoală dacă ea nu ar fi existat. Este cel mai bun prieten pe care îl poate avea cineva“, şi-a arătat fata aprecierea în compunere.

După ce presa a relatat povestea fetei, autorităţile chineze au decis, în septembrie 2013, să-i pună la dispoziţie prietenei paralizate un scaun cu rotile. Chiar şi aşa, He Qin-jiao continuă să ofere o lecţie de devotament, ea fiind aceea care-i împinge acum scaunul în fiecare zi până la şcoală şi care o ia în spate până la etajul doi al clădirii în care învaţă cele două.

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend