"Lege" și "anticorupție" au fost alese drept caracterul și, respectiv, cuvântul anului 2014 în China

"Lege" și "anticorupție" au fost alese drept caracterul și, respectiv, cuvântul anului 2014 în China

"Lege" și "anticorupție" au fost alese drept caracterul și, respectiv, cuvântul anului 2014 în China, potrivit unui sondaj publicat vineri și citat de Xinhua.

Cele două au fost selectate dintr-un total de peste 7.000 de cuvinte, recomandate de către utilizatorii de internet în ultima lună, potrivit unui sondaj realizat de Centrul Național de Cercetare și Monitorizare a Limbii și de Presa Comercială.

Potrivit Xinhua, este pentru prima dată în istoria de nouă ani de desemnare a caraterului și cuvântului anului în China când publicul poate face recomandări și poate vota. În trecut, decizia finală revenea exclusiv experților.

De asemenea, comitetul de selecție, care a inclus specialiști din mass-media și lingviști, a ales expresiile "lipsă" și "Malaysia Airlines" drept caracterul și cuvântul internațional al anului.

În 2013, "casă" și "energie pozitivă" au fost desemnate caracterul și, respectiv, cuvânt anului, iar printre câștigătorii din anii precedenți au figurat cuvinte ca "vis", "smog"sau "tuhao", un termen peiorativ pentru bogații cu gusturi îndoielnice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…