Mâncarea poate părea mai bună dacă este servită cu tacâmuri rafinate (studiu)

Mâncarea poate părea mai bună dacă este servită cu tacâmuri rafinate (studiu)

Percepția noastră asupra mâncării este diferită în funcție de tacâmurile folosite - este concluzia unui studiu apărut în lalibre.be. Cu cât acestea sunt mai pretențioase, mai masive, cu atât mâncărurile par mai gustoase, arată studiul realizat de cercetători de la Universitatea Oxford.

În cadrul experimentului efectuat de ei au fost convocate 130 de persoane într-un restaurant din Edinburgh. Fericiții voluntari au primit toți același meniu — păstrăv, piure, spanac și capere în unt, adică specialități ale zonei. O parte din clienți a mâncat cu veselă și tacâmuri ușoare, ieftine, iar cealaltă, cu tacâmuri mai rafinate, de trei ori mai grele.

Persoanele care au mâncat cu tacâmuri mai grele au apreciat că mâncarea lor a fost mai bună și bine prezentată, fiind gata să plătească meniul chiar mai scump decât prețul anunțat.

Charles Michel, șeful echipei de cercetători, consideră că 'este foarte probabil ca felul nostru pozitiv sau negativ de a evalua tacâmurile să se transfere implicit asupra modului nostru de a percepe hrana.

Este ceea ce se numește "transfer de senzație'. În opinia lui, atunci când mâncăm cu o furculiță și un cuțit mai masive, profităm mai mult de ceea ce savurăm și suntem mai conștienți de conținutul farfuriei, decât atunci când folosim, de exemplu, tacâmuri din plastic, încheie lalibre.be . AGERPRES


populare
astăzi

1 „Venea Mercedesul şi mă lua dimineaţa, aveam apartament în închisoare, puteam să aduc 100 de femei!”

2 Noua Eră / Priviți cu cine s-a căsătorit acest japonez de 53 de ani!

3 Dragoş Damian / Ceauşescu avea ca plan de ţară industrializarea şi internaţionalizarea. Ironic, după 35 de ani în care am închis sute de fabrici, uzine…

4 Asta e „marea” Rusie, care se pretează la așa ceva?

5 Daciana Sârbu își apără relația cu „cârlanul”