Mâncarea poate părea mai bună dacă este servită cu tacâmuri rafinate (studiu)

Mâncarea poate părea mai bună dacă este servită cu tacâmuri rafinate (studiu)

Percepția noastră asupra mâncării este diferită în funcție de tacâmurile folosite - este concluzia unui studiu apărut în lalibre.be. Cu cât acestea sunt mai pretențioase, mai masive, cu atât mâncărurile par mai gustoase, arată studiul realizat de cercetători de la Universitatea Oxford.

În cadrul experimentului efectuat de ei au fost convocate 130 de persoane într-un restaurant din Edinburgh. Fericiții voluntari au primit toți același meniu — păstrăv, piure, spanac și capere în unt, adică specialități ale zonei. O parte din clienți a mâncat cu veselă și tacâmuri ușoare, ieftine, iar cealaltă, cu tacâmuri mai rafinate, de trei ori mai grele.

Persoanele care au mâncat cu tacâmuri mai grele au apreciat că mâncarea lor a fost mai bună și bine prezentată, fiind gata să plătească meniul chiar mai scump decât prețul anunțat.

Charles Michel, șeful echipei de cercetători, consideră că 'este foarte probabil ca felul nostru pozitiv sau negativ de a evalua tacâmurile să se transfere implicit asupra modului nostru de a percepe hrana.

Este ceea ce se numește "transfer de senzație'. În opinia lui, atunci când mâncăm cu o furculiță și un cuțit mai masive, profităm mai mult de ceea ce savurăm și suntem mai conștienți de conținutul farfuriei, decât atunci când folosim, de exemplu, tacâmuri din plastic, încheie lalibre.be . AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...