Misao Okawa, cea mai în vârstă femeie din lume, a murit la 117 ani

Japoneza Misao Okawa, care deținea titlul de cea mai în vârstă femeie din lume, a murit miercuri la 117 ani, după aproape o lună de la sărbătorirea zilei sale de naștere, au informat surse de la casa de bătrâni unde locuia, citate de AFP.

Această doamnă cochetă, născută la 5 martie și descendenta unor negustori de kimonouri din orașul d'Osaka (vest), a devenit oficial cea mai bătrână femeie din lume la vârsta de 114 ani, în februarie 2013. Ea îi succedase atunci unei alte japoneze care murise la vârsta de 115 de ani.
Luna trecută, cu ocazia împlinirii a 117 primăveri, doamna Okawa a participat la o ședință foto îmbrăcată într-un kimono roz încântător, cu o floare de aceeași culoare în păr. Mamă a trei copii și bunică de șase nepoți, ea a fost înconjurată de familie, mai ales de fiul său cel mare în vârstă de 92 de ani și de cel mai tânăr membru al familiei de 2 ani.

Cel mai bătrân bărbat din lume, Sakari Momoi, este tot un japonez, în vârstă de 112 ani. Media de viață în rândul japonezilor a depășit pentru prima dată, în 2013, limita de 80 de ani (80,21 de ani), în timp ce compatrioatele lor femei dețin locul întâi la longevitate (86,61 de ani).

Aproximativ un sfert din populația niponă este în vârstă de 65 de ani sau mai mult, o proporție care ar trebuie să atingă 40% până în 2060. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 Mister în Germania / Ministrul de finanţe al landului Hesse s-a sinucis

recomandări

Te ia DNA: Mihai Mohaci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate