Moştenitoarea creatoarei de modă Nina Ricci, condamnată pentru fraudă fiscală, în scandalul HSBC

Moştenitoarea creatoarei de modă Nina Ricci, condamnată pentru fraudă fiscală, în scandalul HSBC

Moştenitoarea creatoarei de modă Nina Ricci a fost găsită vinovată de fraudă fiscală de un tribunal din Paris, luni, într-un proces intens mediatizat, iniţiat după ce magistraţii francezi au primit o listă cu numele unor persoane bogate care au folosit servicii ale filialei elveţiene a băncii HSBC.

Arlette Ricci, în vârstă de 73 de ani, nepoata creatoarei de modă Nina Ricci, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu un an de suspendare şi va trebui să plătească o amendă de 1 milion de euro, în urma unui verdict pronunţat de un judecător francez, informează Reuters.

Ea a fost judecată sub învinuirea că a ascuns de fiscul francez peste 2 milioane de dolari folosind conturi şi mai multe firme înfiinţate în străinătate şi cu sediile generale în Panama.

Filiala elveţiană a băncii HSBC este judecată la rândul ei de magistraţii francezi care o suspectează de comiterea unei fraude uriaşe. Justiţia franceză a ordonat grupului bancar HSBC Holdings Plc., săptămâna trecută, să plătească un depozit de 1 miliard de euro, pentru a acoperi eventualele amenzi care îi vor fi acordate.

Într-un proces care a fost denumit de presa internaţională "Swissleaks", filiala elveţiană a băncii private HSBC este anchetată, alături de averile unor persoane bogate, ale căror nume au apărut pe listă de 3.000 de clienţi ai băncii, expediată autorităţilor franceze de către un fost angajat al grupului HSBC, Herve Falciani.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Așa o fi?

5 Milionarul Costel Alecu, „devoratorul de vedete”, a fost încarcerat în SUA