Muzica poate produce senzații asemănătoare orgasmului (studiu)

Unele piese muzicale pot produce senzații asemănătoare cu orgasmul - cel puțin așa susțin cercetători de la Universitatea Wesleyan din Middletown (Connecticut, Statele Unite). Inima bate mai tare, corpul este străbătut de fiori, iar pielea se face de găină - sunt senzații resimțite la ascultarea unor bucăți muzicale.

Echipa de cercetători americani s-a ocupat de natura acestor emoții, care ar semăna cu orgasmul. Rezultatele studiului realizat de ei, apărute în revista Frontiers in Psychology, arată că anumite melodii sau armonii pot produce senzații asemănătoare cu cele resimțite în timpul unui contact sexual. Acest tip special de orgasm, pe care cercetătorii îl numesc 'fior' sau 'orgasm al pielii' (skin orgasm) pentru a evita orice conotație sexuală, nu ar afecta decât 5% dintre melomani, menționează studiul. El se manifestă prin furnicături, piele de găină și chiar excitație sexuală la cele mai receptive persoane.

'Orgasmul pielii sau fiorul muzical este o senzație de plăcere universală, dar și variabilă, ce afectează anumite părți ale corpului uman și depinde de persoană și de împrejurările în care se manifestă. Este o senzație care prezintă unele caracteristici biologice și psihologice ale orgasmului sexual', arată cercetătorii, citați joi de metronews.fr.

Profesorul Psyche Loui și colegul său Luke Harrison, ambii autori ai studiului, s-au ocupat și de melodiile cele mai susceptibile să producă acest faimos 'fior'.

În timpul ascultării, producția de dopamină este similară cu cea provocată la o priză de drog sau o relație sexuală. În fruntea pieselor care produc 'fiorul' se află Concertul pentru pian numărul 2 de Rahmaninov. Potrivit oamenilor de știință, schimbările bruște de armonie, crescendo-urile puternice și alte apogiaturi (note voit străine de armonie) ar fi cele care provoacă emoții aflate la originea unui orgasm al pielii. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!