Nadia Tunsu şi Ionuţ Munteanu au primit avize favorabile pentru ICR Istanbul şi ICR Praga

Nadia Tunsu şi Ionuţ Munteanu au primit avize favorabile pentru ICR Istanbul şi ICR Praga

Comisiile de Cultură şi de Politică Externă din Senat au dat, marţi, avize favorabile pentru Nadia Tunsu şi Ionuţ Munteanu pentru postul de director al ICR Istanbul, respectiv ICR Praga, în timp ce Dan Shafran va trece din postul de director al ICR Stockholm în cel de director adjunct.

Nadia Tunsu şi Ionuţ Munteanu au primit avize favorabile pentru ICR Istanbul şi ICR Praga (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Nadia Doina Tunsu a primit, marţi, avizul conform al comisiilor de Cultură şi Politică Externă din Senat pentru funcţia de director al ICR Istanbul, cu 16 voturi favorabile din 16.

În prezent, Tunsu este director al Direcţiei Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene în cadrul Ministerului Culturii, din ianuarie 2012. Anterior, ea a fost coordonatoarea Biroului UNESCO din cadrul Ministerului Culturii, unde s-a ocupat de relaţia cu Turcia.

Nadia Tunsu a precizat că doreşte "o prezenţă mai vizibilă a României la evenimentele de pe tot teritoriul Turciei", subliniind că "principalul target" al ICR Istanbul ar trebui să fie publicul turc.

Şi Ionuţ Munteanu a primit aviz favorabil pentru funcţia de director al ICR Praga, cu 12 voturi "pentru" şi 4 "împotrivă".

Munteanu este licenţiat al Facultăţii de Filosofie în 2002, iar în 2004 a obţinut o diplomă de studii aprofundate la Paris.A absolvit şi un master la SNSPA în publicitate şi reclamă.

Ionuţ Munteanu a fost profesor de istoria religiilor şi a culturii la Liceul Lauder din Bucureşti şi consilier parlamentar la Comisia pentru relaţia cu UNESCO.

Tot marţi, comisiile de Cultură şi de Politică Externă din Senat au dat aviz favorabil, în unanimitate, lui Dan Shafran pentru postul de director adjunct al ICR Stockholm.

În prezent, Shafran este director al ICR Stockholm. Fiind la al doilea mandat, s-a decis ca acesta să candideze pentru postul de director adjunct din motive de continuitate, iar postul de director nu va fi ocupat pentru o anumită perioadă.

Secretarul de stat în MAE Radu Podgorean a explicat că nu există impedimente pentru numirea lui Shafran în funcţia de director adjunct.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

4 Așa o fi?

5 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu