NASA a amânat, din cauza vremii, testarea parașutei pentru misiunea pe Marte

NASA a amânat, din cauza vremii, testarea parașutei pentru misiunea pe Marte

Agenția spațială americană (NASA) a amânat pentru joi, din cauza 'condițiilor meteorologice defavorabile', testarea prevăzută inițial pentru miercuri a celei mai mari parașute desfășurate vreodată, care ar urma să facă posibilă asolizarea în condiții de siguranță a capsulelor spațiale cu echipaj uman pe planeta Marte, la orizontul anului 2030, anunță AFP.

"Cea de-a doua încercare de lansare a parașutei (...) a fost amânată din cauza condițiilor defavorabile din zona oceanului (...) înălțimea valurilor oceanului reprezentând în continuare o problemă pentru echipa (de specialiști) care vrea să recupereze capsula (de care este atașată parașuta)' după ce acestea vor cădea în apă, potrivit unui comunicat al NASA.

Viitoarea tentativă de lansare din Arhipelagul Hawaii este programată pentru joi, la ora locală 07:30 (17:30 GMT). Capsula spațială și parașuta atașată vor fi urcate la 37 de kilometri deasupra Oceanului Pacific cu ajutorul unui balon uriaș și, de acolo, vor fi propulsate de o rachetă până la altitudinea de 55 de kilometri. De la această altitudine vehiculul urmează să cadă spre Pământ cu viteză supersonică.

Parașuta de ultimă generație care va fi supusă testării, numită 'Low-Density Supersonic Decelerator' (LDSD), are un diametru de 30 de metri, fiind 'cea mai mare desfășurată până acum'. Rolul ei este de a 'reduce viteza de intrare a vehiculului de la Mach 2 până la o viteză subsonică', a explicat agenția spațială americană. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…