NASA pregătește sonda Juno pentru apropierea de Jupiter

NASA pregătește sonda Juno pentru ultima etapă a călătoriei spre Jupiter unde va ajunge la 4 iulie 2016, urmând să se plaseze pe orbită și să transmită date despre cea mai mare planetă din sistemul nostru solar, informează Agenția spațială americană.

Odată ce va ajunge în apropierea lui Jupiter sonda se va plasa pe orbită, își va testa instrumentele științifice, iar apoi va începe să le folosească pentru a aduna date.

Misiunea sondei Juno face parte din programul New Frontiers al NASA pentru explorarea sistemului solar. Sonda Juno a fost lansată de la baza aeriană Cape Canaveral la 5 august 2011.

Sonda se va plasa pe o orbită polară pentru a studia compoziția giganticei planete gazoase, gravitația și câmpul său magnetic. Datele adunate de Juno vor oferi informații despre modul în care s-a format această planetă, dacă are un nucleu solid, câtă apă conține în straturile profunde ale atmosferei sale, cum este distribuită masa uriașă a planetei și despre caracteristicile dinamicii sale atmosferice cu vânturi ce pot atinge viteze de peste 618 kilometri pe oră.

Misiunea sondei Juno se va încheia în luna octombrie 2017, după ce sonda va efectua 33 de orbite complete în jurul giganticei planete. La sfârșitul misiunii sonda va coborî de pe orbită spre planetă, urmând să fie distrusă de frecarea cu atmosfera densă a lui Jupiter.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

3 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

4 Asta e de pușcărie! A explodat prima bombă cu ceas lăsată de PSD! Comisia Europeană a decis că ajutorul de sta…

5 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere