Norvegia, țara unde este cel bine de trăit pentru persoanele în vârstă

Norvegia se situează pe primul loc în lume într-un clasament al țărilor unde persoanele în vârstă beneficiază de condiții bune de trai, potrivit Global Age Watch 2014 publicat miercuri care analizează 96 de țări în funcție de bunăstarea economică și socială a persoanelor în vârstă, transmite AFP.

România se situează undeva în zona mediană, locul 41 din 96 de țări, în creștere totuși comparativ cu locul 48 pe care îl ocupa anul trecut. Cele mai bune perfomanțe ale României se înregistrează la capitalul 'securitatea veniturilor' unde se situează pe locul 26. În schimb, în domeniul sănătății, România se situează pe locul 64 în condițiile în care speranța de viață este sub media țărilor din regiune.

'Încă odată, toate țările din top 10 sunt din Europa occidentală, America de Nord și Australasia', se arată în acest clasament publicat cu ocazia zilei internaționale a ONU pentru persoanele în vârstă. Pe primele cinci locuri se situează Norvegia, Suedia, Elveția, Canada și Germania. La coada clasamentului se situează Tanzania (92), Malawi (93), Cisiordania și Gaza (94), Mozambic (95) și Afganistan (96).

Cele 96 de țări au fost clasate în funcție de câteva criterii : securitatea veniturilor, starea de sănătate, condițiile de mediu și ocuparea forței de muncă oferite persoanelor în vârstă.

Raportul susține că în anul 2050 aproximativ 21% din populația globului va avea peste 60 de ani. La rândul său, ONU estimează că, la nivel mondial, populația de peste 60 de ani este estimată să ajungă la 1,4 miliarde în 2030.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!