Noua ARMĂ SECRETĂ a Chinei: "Poate provoca un atac distructiv şi extrem de puternic"

Noua ARMĂ SECRETĂ a Chinei: "Poate provoca un atac distructiv şi extrem de puternic"

Autorităţile din China au creat de mai mulţi ani un sistem de cenzură a informaţiei pe Internet, cunoscut sub numele de "Great Firewall/Marele zid informatic". Chinezii care încearcă să acceseze reţeaua de socializare Facebook sau care sunt în căutarea unor termeni consideraţi "o ameninţare" de către Partidul Comunist din China primesc mesaje prin care sunt anunţaţi că nu pot face acest lucru.


Specialistii au descoperit arma secreta cibernetica a Chinei. "Marele tun" poate ataca orice utilizator din lume

Deşi limitate, există posibilităţi de a "sparge" acest zid, pentru a putea accesa pagini de Internet din afara Chinei, scrie Business Insider .

Utilizatorii chinezi sunt sfătuiţi cum să facă asta de către o grupare non-profit din afara Chinei, a cărei pagină de web se numeşte Greatfire.org.

Însă, potrivit sursei citate, autorităţile chineze au pus la punct "o armă cibernetică" prin care reuşesc să atace astfel de site-uri.

Pe data de 17 martie 2015, site-ul respectiv a fost atacat cu un enorm volum de trafic, respectiv de 2,6 milioane de cereri pe oră, de 2.500 de ori decât era normal.

Mai mulţi cercetători au ajuns la concluzia că autorităţile din China au creat astfel o "nouă armă cibernetică", denumită "Great Cannon/Marelui Tun". Aceasta poate ţinti o adresă IP specifică, adică un anumit user. Astfel, "Marele Tun" poate provoca "un atac distructiv şi extrem de puternic asupra unei pagini de Internet care nu îi este pe plac". Potrivit sursei citate, oricine vizitează un site găzduit în China sau o pagină web care nu este în interiorul graniţelor ţării, dar care rulează reclame chinezeşti, ar putea fi atacat.

De asemenea, cel care se afla în spatele "Marelui Tun" ar putea intercepta emailurile necriptate ale unui user, trimise sau primite, şi să le înlocuiască ataşamentele cu fişiere virusate.

China este o ţară care are aproximativ 591 de milioane de utilizatori de Internet, reprezentând cea mai mare piaţă de internet din lume.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești