O columbiancă de 15 ani suferind de progerie are din punct de vedere biologic 90 de ani

O columbiancă de 15 ani suferind de progerie are din punct de vedere biologic 90 de ani

Magali Gonzalez Sierra, o tânără columbiană care suferă de o boală genetică ce provoacă o îmbătrânire ultra-rapida a organismului, și-a sărbătorit cea de a 15-a aniversare, însă fizionomia sa arată mult mai mulți ani, informează agenția France Presse (AFP). Persoanele care suferă de această boală rară numită 'progerie' mor de obicei în timpul adolescenței.

"Mă consider frumoasă", a declarat AFP tânăra care nu mai are păr și care purta o perucă din păr lung castaniu și o coroniță argintie la petrecerea organizată în cinstea zilei sale de naștere, sărbătorită într-o zonă rurală a departamentului Valle del Cauca din vestul Columbiei.

Potrivit mamei sale, Nedy Sierra, ea și-a realizat sâmbătă noapte visul de a fi o 'prințesă'. În Columbia, a 15-a aniversare a fetelor este sărbătorită cu fast, pentru a marca sfârșitul copilăriei, notează AFP

Părinții fetei au pregătit-o foarte atent, de la probarea rochiei la machiaj, ca să nu îi pricinuiască vreun rău.

"Boala s-a manifestat de când fata avea 10 luni. Pielea i s-a întărit, i-au căzut genele, sprâncenele și părul", a declarat mama tinerei, în vârstă de 35 de ani.

La doi ani, medicii au diagnosticat-o cu sindromul Hutchinson-Gilford (sau progeria), caracterizat prin îmbătrânirea prematură și accelerată a organismului.

"Magali are 15 ani, iar oasele sale au aproximativ 90 de ani", a adăugat mama ei.

Adolescenta a făcut un atac de cord anul trecut. Părinții săi speră totuși ca Magali să ajungă asistentă medicală, "așa cum își dorește", mai scrie AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia