O statuie a lui Mahatma Ghandi a fost inaugurată la Londra, aproape de cea a rivalului său politic Winston Churchill

O statuie a lui Mahatma Ghandi a fost inaugurată la Londra, aproape de cea a rivalului său politic Winston Churchill

O statuie a liderului politic indian Mahatma Ghandi a fost inaugurată sâmbătă în centrul Londrei, aproape de cea a rivalului său politic Winston Churchill, la ceremonie participând înalți oficiali britanici și indieni, printre care premierul David Cameron și ministrul indian de finanțe, Arun Jaitley, scriu BBC și AFP.

 Amplasată în Piața Parlamentului, cu fața către clădirea legislativului britanic, statuia din bronz, cu o înălțime de 2,7 metri, marchează împlinirea unui secol de la întoarcerea lui Mahatma Ghandi în India, din Africa de Sud, pentru declanșarea luptei politice pentru obținerea independenței Indiei față de coroana britanică.

Statuia reprezintă un omagiu răsunător dedicat uneia dintre figurile cele mai importante ale istoriei mondiale, a declarat premierul britanic, David Cameron, în cadrul ceremoniei, la care au mai fost prezenți secretarul britanic al culturii, Sajid Javid, nepotul lui Mahatma Ghandi, Gopalkrishna Gandhi, actorul indian Amitabh Bachcha, precum și alți oficiali britanici și indieni.

Așezându-l pe Mahatma Ghandi în această piață celebră îi oferim un cămin etern în țara noastră, a adăugat premierul David Cameron.

Statuia a fost realizată de sculptorul britanic Philip Jackson, acesta declarând că s-a inspirat dintr-o serie de fotografii, care l-au imortalizat pe liderul indian în fața sediului executivului britanic, la 10 Downing Street, în timpul unei vizite efectuate în 1931.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...