Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

O statuie a lui Mahatma Ghandi a fost inaugurată la Londra, aproape de cea a rivalului său politic Winston Churchill

O statuie a liderului politic indian Mahatma Ghandi a fost inaugurată sâmbătă în centrul Londrei, aproape de cea a rivalului său politic Winston Churchill, la ceremonie participând înalți oficiali britanici și indieni, printre care premierul David Cameron și ministrul indian de finanțe, Arun Jaitley, scriu BBC și AFP.

 Amplasată în Piața Parlamentului, cu fața către clădirea legislativului britanic, statuia din bronz, cu o înălțime de 2,7 metri, marchează împlinirea unui secol de la întoarcerea lui Mahatma Ghandi în India, din Africa de Sud, pentru declanșarea luptei politice pentru obținerea independenței Indiei față de coroana britanică.

Statuia reprezintă un omagiu răsunător dedicat uneia dintre figurile cele mai importante ale istoriei mondiale, a declarat premierul britanic, David Cameron, în cadrul ceremoniei, la care au mai fost prezenți secretarul britanic al culturii, Sajid Javid, nepotul lui Mahatma Ghandi, Gopalkrishna Gandhi, actorul indian Amitabh Bachcha, precum și alți oficiali britanici și indieni.

Așezându-l pe Mahatma Ghandi în această piață celebră îi oferim un cămin etern în țara noastră, a adăugat premierul David Cameron.

Statuia a fost realizată de sculptorul britanic Philip Jackson, acesta declarând că s-a inspirat dintr-o serie de fotografii, care l-au imortalizat pe liderul indian în fața sediului executivului britanic, la 10 Downing Street, în timpul unei vizite efectuate în 1931.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

5 VIDEO Mircea Diaconu, sclavul Securității, își depune astăzi candidatura la președinția României! El l-a adus …

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate