O sută de roboți Robi și-au demonstrat calitățile la dans sincron

O sută de roboți Robi și-au demonstrat calitățile la dans sincron

Nu mai puțin de 100 de roboți "Robi" și-au demonstrat calitățile de dansatori săptămâna aceasta, executând un dans sincron cu ocazia unui eveniment desfășurat la Tokyo, cu ocazia lansării celei de-a treia generații "Robi", conform unui material publicat de Reuters.

Robotul "Robi" are doar 34 de centimetri înălțime și cântărește 1 kilogram. Părintele lui Robi este Tomotaka Takahashi, care conduce compania de robotică Robo Garage. Robi a fost conceput ca un robot DIY (do it yourself), fiind achiziționat sub forma unui kit de asamblare comercializat de compania Deagostini Japan. În loc să pună în vânzare robotul ca produs finit, compania distribuie reviste săptămânale cu care sunt oferite noi componente care intră în alcătuirea lui Robi. După 70 de săptămâni cumpărătorii dispun de toate părțile necesare pentru a-și asambla propriul robot.

De la lansarea sa, în urmă cu 2 ani, Robi a devenit celebru în Japonia și în rândul entuziaștilor roboticii din întreaga lume, compania niponă scoțând pe piață și o linie completă de accesorii dedicate pentru acest robot.

Tomotaka Takahashi, 39 de ani, a mai creat un robot similar denumit Kirobo, care a fost trimis pe Stația Spațială Internațională (ISS) anul trecut, precum și robotul Panasonic Evolta.

Până în prezent, aproximativ 60.000 de roboți Robi au fost asamblați din kiturile distribuite de companie. Takahashi este de părere că roboții din ce în ce mai mici, ușor de purtat, vor cuceri piața gadgeturilor după telefoanele mobile inteligente și prevede chiar că acești roboți vor prelua cel puțin o parte din funcțiile unui smartphone.

"Cred că Robi va ajunge să aibă dimensiuni și mai mici și va prelua funcțiile telefoanelor mobile, putând fi ținut în buzunarul de la piept pentru a avea o conversație telefonică. Aceste timpuri vor veni cu siguranță, iar eu mi-am propus să transform acest concept în realitate până în 2020", a declarat el.

În cadrul demonstrației desfășurate marți la centrul Marunouchi din Tokyo, 100 de roboți Robi au executat valul de suporteri văzut pe stadioanele de fotbal și au dansat sincronizat. După reprezentație, unul dintre roboți a mărturisit în fața unui microfon că se simte "cam obosit".

Un alt eveniment la care vor participa 100 de roboți Robi va avea loc la Grand Front Osaka la 31 ianuarie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene