Periculos, dar delicios! 10 alimente otrăvitoare

Periculos, dar delicios! 10 alimente otrăvitoare


Ackee

Existent în Africa de Vest, dar şi în Jamaica, acest fruct exotic poate provoca accese severe de vomă dacă este mâncat înainte să se coacă. Cauza este o otravă numită hipoglicină. Ackee este delicios şi inofensiv dacă este consumat atunci când capsula roşie se desface singură.


Tapioca


Numeroase culturi africane şi sud-americane transformă acest burlan înmâncare, dar numai după ce îl gătesc cu atenţie. Dacă este mestecat crud, cassava va elibera enzima linamarase, care transformă un compus din rădăcină în cianură.

Hakarl

Carnea fermentată a rechinului Greenland are un loc în această listă deoarece această specie nu are tract urinar, ceea ce înseamnă că toate toxinele rămân în carne. Abia după un proces care durează şase luni carnea rechinului poate fi consumată drept o delicatesă.

Casu marzu



În timp ce majoritatea oamenilor ar considera acest aliment deosebit de scârbos, pentru sardinieni este un aliment tradiţional: brânză de oaie plină de viermi, interzisă în ţările din Uniunea Europeană. Aceste larve nu sunt letale, însă trăiesc după ce sunt înghiţite, provocând daune la nivel intestinelor.

Sannakji

Membrele puiului de caracatiţă conţin neuroni, iar extremităţile cefalopodului continuă să se mişte şi cupele de absorbţie îşi păstrează puterea chiar şi după ce sunt despărţite de corp. Dacă nu mesteci cu atenţie şi repetat, te poţi sufoca.

Nuci caju



Atunci când sunt crude, nucile caju conţin o substanţă numită urushiol, care poate fi fatală dacă este consumată în cantităţi mari.

Boabele de soc

Consumate în gemuri sau jeleu, aceste boabe sunt inofensive. Însă frunzele, ramurile şi seminţele lor ar putea fi o problemă dacă sunt consumate, dând stări de greaţă şi alte simptome de îmbolnăvire.

Broasca-bou africană

Cei care se aventurează consumând mâncăruri exotice şi ajung în Namibia vor căuta cu siguranţă carnea acestei creaturi a cărei piele conţine o varietate de substanţe toxice pentru oameni. Localnicii vor spune că animalul poate fi consumat în siguranţă după „cea de-a treia ploaie” din zonă şi după ce acesta iese din perioada de împerechere. Consumată în momente nepotrivite ale anului, carnea acestui animal poate provoca cedarea rinichilor.

Moluştele roşii

Destul de greu de găsit, aceste moluşte sunt recoltate din Golful Mexic, din Atlantic şi din unele părţi ale Pacificului. Aceste bivalve trăiesc în medii sărace în oxigen, aşa că filtrează apa din care îşi trag nutrienţii de care au nevoie. În schimb, acestea ingeră mai mulţi viruşi şi mai multe bacterii, inclusiv hepatita A, tifoida şi dizenterie. Dacă vrei să consumi preparate cu acest tip de moluşte, pune întrebări despre originile speciei şi evită-le pe cele prinse în apele Chinei- sunt responsabile de hepatită.

Peştele fugu



Probabil cel mai cunoscut aliment din această listă, peştele fugu poate fi servit doar de bucătarii specializaţi, pentru că organele sale interne, mai exact ficatul, intestinele şi ovarele, conţin o cantitate concentrată de tetrodotoxină, un compus paralitic letal pentru oameni, odată ingerat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…