Persoanele care știu cele mai multe înjurături ar avea un vocabular mai bogat (studiu)

Persoanele care știu cele mai multe înjurături ar avea un vocabular mai bogat (studiu)

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, înjurăturile dese nu sunt dovada unui vocabular sărac, ci dimpotrivă. Potrivit unui studiu apărut în revista Language Sciences, lucrurile ar sta exact invers, scrie directmatin.fr.

Persoanele care înjură cel mai mult ar fi cele care ar avea cea mai mare varietate verbală, conform psihologilor americani Kristin și Timothy Jay. Până să ajungă la această concluzie, cercetătorii au cerut unui grup de participanți la un test să spună cât mai multe înjurături într-un minut. Au repetat experimentul, cerându-le să numească specii de păsări și apoi alte câmpuri lexicale. Rezultatul a fost că cei care înjurau cel mai urât și cel mai variat erau și cei care puteau numi și cele mai multe substantive din diferitele categorii solicitate.

"Capacitatea de a face distincții nuanțate între diferite înjurături arată cunoștințe lingvistice mai vaste", concluzionează Kristin și Timothy Jay, și nu "o lipsă de educație", cum se crede în general.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…