Plăcerea unei înghețate bune

Plăcerea unei înghețate bune

Mulți bucătari patiseri includ înghețata și în meniurile de iarnă ale restaurantelor, deși unele persoane o consideră un desert potrivit mai degrabă vara, sunt relatează EFE.

În general, amatorii de înghețată preferă aromele tradiționale, înghețata de vanilie sau de ciocolată, fără să le disprețuiască însă și pe cele de fructe sau de caramel. Locurile de vânzare a înghețatei au evoluat de-a lungul timpului, de la cărucioarele ambulante și chioșcuri, care serveau înghețată pe băț, vafă sau parfe, până la cofetăriile și saloanele selecte.

În secolul nostru s-a impus înghețata industrială oferită de companii multinaționale care vine ambalată la cutie și poate fi cumpărată din orice supermarket. Există o mare diversitate de arome și multe dintre aceste înghețate sunt chiar bune. Problema este când citești eticheta privind ingredientele, care nu sunt toate naturale.

Prin urmare, rămâne metoda artizanală și amuzantă de a te bucura de înghețată: cea de a o prepara acasă. Prepararea se poate face ca pentru orice șerbet, după care amestecul se cufundă în nitrogen lichid la—196 de grade C. Amestecul îngheață în câteva zecimi de secundă și are avantajul că nu produce cristalizare. Dar cine are în casă nitrogen lichid?

Pentru a prepara o înghețată de fructe se poate urma calea cea mai simplă: se taie fructele în bucățele se trec prin mixer și se adaugă iaurt gras, sau frișcă, după care se pune la congelator. Înghețata naturală este gata.

Una din rețetele cele mai vechi de înghețată datează din 1905, când la modă era aroma de vanilie. Se amestecă 12 gălbenușuri frecate spumă cu 12 lingurițe de zahăr, cu un sfert/jumătate de litru de lapte, un vârf de scorțișoară, câteva bețișoare rase de vanilie și coaja de la o lămâie. Se pune amestecul pe foc până când se îngroașă. Se deșartă apoi într-un vas și se pune la înghețat la congelator.

În emisfera sudică a globului oamenii au parte acum de vară și se pot bucura de înghețată. La noi vin sărbătorile de iarnă și zăpada care nu prea îndeamnă la consumul de înghețată. Totuși multe persoane, nici măcar la zero grade nu renunță la plăcerea de a se delecta cu o înghețată bună. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale