Prietenia cu Ponta dă roade la CNA/Antena 3 a fost AMENDATĂ pentru ATACUL la Iohannis

Prietenia cu Ponta dă roade la CNA/Antena 3 a fost AMENDATĂ pentru ATACUL la Iohannis

Prietenia dintre Ponta şi Iohannis dă primele roade. CNA i-a pedepsit pe cei care l-au acuzat pe nedrept. Chiar dacă a fost vorba de Haznaua3. Băsescu n-a primit niciodată un asemenea cadou.

CNA a amendat Antena 3 în ședința de joi cu 10.000 de lei, la propunerea Monicăi Gubernat, în urma unei reclamaţii depuse de preşedintele Klaus Iohannis. Emisiunea sancționată este moderată de Alina Petrescu.

Propunerea de sancționare a primit șase voturi „pentru” și două împotrivă (Florin Gabrea și Radu Călin Cristea).

Plângerea lui Klaus Iohannis

În plângerea privind Antena 3, Klaus Iohannis spune că, pe 13 noiembrie, începând cu ora 15.00, emisiunea "Esenţial" a debutat cu un subiect pe care moderatoarea Alina Petrescu l-a prezentat cu titlul "Acuzaţii grave la adresa lui Klaus Iohannis pe marginea modului cum îşi finanţează campania".

"În întreaga prezentare a subiectului, există un amestec total al opiniilor moderatorului şi al invitaţilor cu declaraţii apărute în presă, fără nicio dovadă, fără a se face o distincţie clară a acestora", spune Klaus Iohannis în sesizarea transmisă CNA.

Klaus Iohannis se referă la afirmaţii făcute în emisiune de moderatoarea Alina Petrescu, care a spus printre altele: "Un politician moldovean dezvăluie că principalul sponsor al candidatului ACL la prezidenţiale, Michael Schmidt, este cumnatul unuia dintre cei mai controversaţi politicieni milionari din Republica Moldova, Renato Usatîi (...) Poţi, aşadar, să te întrebi care este circuitul banilor şi cum este finanţată campania lui Klaus Iohannis?".

La rândul său, în aceeaşi emisiune, invitatul Sorin Ilieșiu (senator PLR, n.r.) spune: "Îmi aduc aminte de proverbul românesc «spune-mi cu cine te însoţeşti, ca să-ţi spun cine eşti» şi fac o paralelă între domnul TrTraian Băsescui candidatul domniei sale, Klaus Iohannis. Mă refer la faptul că domnul Băsescu se însoţeşte cu lumea interlopă, cu Bercea Mondial, cu alţi oameni din mafie şi văd că la fel şi domnul Iohannis face (...)".

Potrivit lui Klaus Iohannis, "dând dovadă de totală lipsă de imparţialitate, moderatorul emisiunii încearcă să atragă antipatie în rândul invitaţilor" invocând un subiect care nu are nicio legătură cu el, respectiv "subiectul asasinatelor comandate".

Astfel, spune Iohannis, moderatoarea i s-a adresat invitatului Toader Paraschiv (preşedinte al Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI, n.r.): "Sunt convinsă că aţi auzit de acest scandal pentru că, în România cel puţin, asasinate comandate nu ştiu cât de des auzim de aşa ceva. Adică Vitalie Proca şi toate numele astea vă sună foarte cunoscut, sunt convinsă". În replică, invitatul Toader Paraschiv a spus: "Regretabil este să auzi că există o încrengătură sau aceste drumuri ale acestor asasini plătiţi sau ai celor care comandă aceste asasinate ajung în sfera politicului, pentru că asta înseamnă că trebuie să ne pregătim pentru ce este mai rău (...)".

"În opinia mea, întreaga emisiune este o încercare de a lega numele şi imaginea mea de personaje dubioase, de pretinse ilegalităţi, fără vreo dovadă, fără vreun temei legal, de pretinsele fapte ale acestor personaje, cu acuzaţii grave care mi se aduc fără niciun fundament", spune Klaus Iohannis.

El afirmă că şi pe site-ul Antena 3 a fost publicat, pe 14 noiembrie, un material pe acelaşi subiect, intitulat "Cine este cel care a finanţat campania lui Iohannis. «Numele său este legat de tentativa de omor a unui bancher rus»".


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...