Primul soţ al Mihaelei Rădulescu, condamnat la doi şi şapte luni de închisoare

Primul soţ al Mihaelei Rădulescu, condamnat la doi şi şapte luni de închisoare

Bogdan Rădulescu, primul soţ al Mihaelei Rădulescu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la doi ani şi şapte luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a vândut bijuterii şi ceasuri contrafăcute, dar şi pentru o evaziune de peste 300.000 lei, sentinţa nefiind definitivă.

Bogdan Rădulescu a fost arestat la începutul lunii mai, pentru că ar fi vândut bijuterii şi ceasuri purtând mărci consacrate care ar fi fost contrafăcute, dar şi pentru că nu a plătit taxele şi impozitele datorate de firma sa bugetului de stat.

Procurorii l-au trimis în judecată pe Bogdan Rădulescu în 22 august, pentru evaziune fiscală şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

După aproape două luni, în 16 octombrie, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Bogdan Rădulescu la un an şi şase luni de închisoare pentru infracţiunile de care este acuzat, la care a fost adăugat un spor de pedeapsă de un an şi o lună, acesta urmând să execute, dacă pedeapsa rămâne definitivă, doi ani şi şapte luni de închisoare.

Instanţa a menţinut, prin aceeaşi decizie, măsura arestării preventive a lui Bogdan Rădulescu.

De asemenea, instanţa a dispus confiscarea tuturor bunurilor contrafăcute, care poartă însemnele produselor originale Swarovski, ridicate la percheziţiile făcute de procurori la firma lui Bogdan Rădulescu.

Instanţa l-a obligat pe Bogdan Rădulescu să plătească Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală prejudicial produs, în sumă de 306.780,40 de lei. Rădulescu a mai fost obligat să plătească firmei Swarovski Aktiengesellschaft suma de 43.721,16 lei, din care care 38.423,16 lei sunt cheltuieli de judecată, iar restul sumei reprezintă daune morale şi materiale, precum şi 12.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Prin decizia instanţei au fost menţinute măsurile asiguratorii dispuse de procurori, respective indisponibilizarea tuturor sumelor aflate în conturile lui Bogdan Rădulescu şi ale societăţii B&B Marketing Online SRL, precum şi sechestrul asigurator pe domeniului www.crystalglamour.ro .

Sentinţa poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Într-un alt dosar, Bogdan Rădulescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, în iunie, la un an şi şase luni de închisoare cu executare, pentru că a pus în circulaţie produse care purtau o marcă identică sau similară cu cea a unor branduri internaţionale. Instanţa l-a obligat pe Bogdan Rădulescu să plătească părţilor civile - mai multe brand-uri de lux - echivalentul în lei a peste 8.500 de euro la cursul BNR de la data efectuării plăţii.

Decizia din acest dosar a fost contestată în septembrie la Curtea de Apel Bucureşti, următorul termen fiind stabilit la 13 noiembrie.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!