Putea Arca lui Noe să salveze fauna? Câte animale ar fi putut transporta vasul fără să se scufunde

Ei au descoperit că vasul ar fi rezistat la greutatea a 70.000 de animale, dar nu sunt siguri dacă animalele ar fi avut suficient spaţiu la bord.

Studiul a fost realizat de o echipă de masteranzi de la departamentul de Fizică şi Astronomie al universităţii din Leicester.

Potrivit Bibliei, Dumnezeu l-a instruit pe Noe să construiască un vas cu o lungime de 300 de coţi, o lăţime de 50 de coţi şi înaltă de 30 de coţi, din lemn. Studenţii au trebuit să facă o medie între lungimile pentru coţi egiptene şi ebraice şi au stabilit ca fiecare cot să măsoare 48,2 centimetri. Asta înseamnă că Arca ar fi avut 144 de metri lungime.

Folosind dimensiunile, principiul flotabilităţii al lui arhimede şi greutăţile aproximative ale animalelor, ei au descoperit, spre surprinderea lor, că Arca ar fi putut pluti.

Cercetări anterioare au sugerat că existau aproximativ 35.000 de specii de animale ce ar fi trebuit salvate de Noe, iar studenţii au ajuns la concluzia că personajul biblic ar fi putut să transporte câte două exemplare din fiecare specie pe Arcă.

„Nu ai crede că Bilbia este neapărat o sursă de informaţii precise din punct de vedere ştiinţific, deci am fost destul de surprinşi când am descoperit că ar funcţionat. Nu demonstrăm existenţa vasului, dar conceptul ar funcţiona“, a declarat Thomas Morris, student în vârstă de 22 de ani. 

 

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Lista de miniștri a Guvernului Orban. Nume nou la Justiție

2 CTP, la Digi 24 / Dacă Barna şi USR nu votează guvernul Orban înseamnă că fac o alianţă toxică, ad-hoc, cu PSD

3 EXCLUSIV / Dăncilă și Ponta s-au înțeles ca Guvernul Orban să nu treacă! Guvernul PSD rămâne în funcție până dup…

4 SISTEMUL n-a murit! USR se sparge în două după prezidențiale! O parte va rămâne cu Cioloș, o parte cu Nicușor …

5 Cea mai perversă și malefică dihanie din statul român! Citiți asta!

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere