Reporterul Washington Post Jason Rezaian va fi judecat pentru spionaj în Iran

Reporterul Washington Post Jason Rezaian va fi judecat pentru spionaj în Iran

Un jurnalist al cotidianului american Washington Post, Jason Rezaian, arestat în urmă cu nouă luni în Iran va fi judecat pentru patru capete de acuzare, inclusiv spionaj, a anunţat avocatul său, citat de BBC News Online.

Reporterul Washington Post Jason Rezaian va fi judecat pentru spionaj în Iran (Imagine: captura video)

Corespondentul cotidianului la Teheran este acuzat de "colaborare cu un Guvern ostil" şi "propagandă", a afirmat avocatul său. Rezaian a fost aretat în iulie şi acuzat în decembrie, dar acuzaţiile împotriva lui nu au fost cunoscute până în prezent.

Washington Post a calificat aceste acuzaţii drept "absurde şi demne de dispreţ".

Avocatul lui Rezaian, Leila Ahsan, a aflat despre aceste acuzaţii după ce s-a întâlnit cu el luni, pentru prima dată, a afirmat Washington Post.

Acuzaţiile formulate împotriva lui includ, de asemenea, strângere de informaţii despre "politica internă şi externă" şi oferirea lor unor "persoane cu intenţii ostile". Ahsan a declarat că nu a văzut nicio dovadă împotriva clientului ei. Ea l-a apărat afirmând că, în calitate de jurnalist, "este în natura profesiei să obţii acces la informaţii şi să le publici".

"Totuşi, clientul meu nu a avut acces direct sau indirect la informaţii clasificate pentru a le împărtăşi cuiva", a adăugat ea.

Rezaian, cetăţean americano-iranian, este deţinut la închisoarea Evin din Teheran şi urmează să fie judecat de Tribunalul Revoluţionar, care audiază cazurile referitoare la securitatea naţională. Data procesnului nu a fost stabilită încă.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?