Românii, JIGNIŢI în termeni foarte DURI: "Sunt nişte găinari"

Românii, JIGNIŢI în termeni foarte DURI: "Sunt nişte găinari"

O filială a Jandarmeriei din Franţa a parodiat reţinerea a doi români suspectaţi de furt, postând pe propriul site de socializare un fotomontaj inspirat din seria de benzi desenate "Astérix" cu mesajul "românii sunt găinari", sintagma fiind retrasă ulterior pe fondul unor critici privind rasismul.

O filială a Jandarmeriei franceze, după ce doi români au fost reţinuţi pentru furt: "Sunt nişte găinari românii ăştia"

Duminică, persoanele care urmăresc cu regularitate pagina de Facebook a Jandarmeriei din departamentul Charente (sud-vestul Franţei) s-au delectat câteva ore cu o parodie inspirată din seria de benzi desenate "Astérix", scrie cotidianul Le Figaro.

După reţinerea a doi cetăţeni români suspectaţi de furt dintr-un centru de reciclare situat în localitatea Brie, pe pagina de Facebook a Jandarmeriei din departamentul Charente a fost postat un fotomontaj din seria "Astérix", cu următorul comentariu: "Sunt nişte găinari românii aştia".

Dar umorul jandarmilor francezi nu a durat mult. Fotomontajul, care primise 5.600 de aprecieri, a fost eliminat de pe Facebook după câteva ore, în contextul în care mai multe persoane au denunţat o atitudine "rasistă", de "stigmatizare" a cetăţenilor români.

Pe pagina de Facebook a Jandarmeriei din Charente sunt postate frecvent mesaje "caustice şi pline de umor", notează ziarul Le Parisien, care a încercat fără succes să obţină o reacţie a conducerii serviciului francez de ordine publică.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente / Claudiu Năsui vrea ca o turnătoare a Securității să fie numită la conducerea ministerului Economiei

2 Deja e internat la o clinică în Italia / Procurorul DNA a cerut până la 12 ani de închisoare pentru Ioan Niculae…

3 Deși România este pe primele locuri în topurile vaccinării în UE, Vlad Voiculescu amenință medicii și populați…

4 Primul bărbat care recunoaște o reacție „adversă” după vaccin / Dan Chișu: Pfizer e bun. Altfel nu-mi explic ere…

5 Cică Dăncilă scrie și la DNA! Burci, dosar! Borza, audiat!