SECRETUL succesului în opinia unui miliardar: Concediu NELIMITAT pentru angajaţi

SECRETUL succesului în opinia unui miliardar: Concediu NELIMITAT pentru angajaţi

Miliardarul britanic Richard Branson, unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din lume, susţine că angajaţii ar trebui să-şi poată lua concediu atât timp cât doresc ei şi că o astfel de măsură nu ar afecta compania la care aceştia lucrează.

Fondatorul Virgin Group, care se ocupă de diverse afaceri, de la companii aeriene la telefonie mobilă, a scris într-un extras din noua sa carte, care se va numi "The Virgin Way: Everything I know About Leadership/Stilul Virgin: Tot ce trebuie să ştii despre leadership", că angajatul trebuie să fie cel care decide de cât timp de odihnă are nevoie, informează Daily Mail.

"Angajatul trebuie să fie cel care decide dacă şi când îşi ia liber câteva ore pe zi, o săptămână sau o lună de concediu", sceie Branson, care menţionează că această politică a fost deja aplicată la sediile companiei sale Virgin din Marea Britanie şi Statele Unite.

Richard Branson spune, de asemenea, că se gândeşte să extindă această politică şi la celelalte subsidiare ale grupului său. El consideră că angajaţii îşi vor lua liber doar atât timp cât vor considera că nu este afectată activitatea companiei sau cariera lor.

Branson spune că a luat această decizie după ce fiica sa i-ar fi adus la cunoştinţă că firma americană Netflix a înregistrat o creştere a afacerilor, după ce conducerea companiei ar fi introdus această regulă. "Am un prieten a cărui companie a făcut asta şi beneficiile au fost enorme: s-a observat o creştere a moralului şi creativităţii angajaţilor, iar productivitatea a crescut până la cer", ar fi spus fata miliardarului.

Branson nu este singurul miliardar care s-a declarat de acord cu o astfel de idee. Cofondatorul Google, Larry Page, a declarat recent: "Dacă te gândeşti la lucrurile care te fac cu adevărat fericit - o casă, resurse financiare şi oportunităţi pentru copiii tăi - nu este prea greu pentru noi să oferim toate astea. Ideea că toată lumea trebuie să muncească frenetic pentru toate astea este falsă".

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…