Sever Voinescu, numit redactor-şef al revistei Dilema Veche / Mircea Vasilescu: Am renunţat la funcţie de bună voie şi nesilit de nimeni

Sever Voinescu, numit redactor-şef al revistei Dilema Veche / Mircea Vasilescu: Am renunţat la funcţie de bună voie şi nesilit de nimeni

Sever Voinescu a preluat de la 1 ianuarie funcţia de redactor-şef al revistei Dilema Veche, în locul lui Mircea Vasilescu, acesta precizând pentru MEDIAFAX că a găsit în redacţia publicaţiei "o orchestră perfectă" şi că "sunetul Dilemei va rămâne acelaşi în presa culturală românească".

Sever Voinescu, numit redactor-şef al revistei Dilema Veche: Am găsit la Dilema o orchestră perfectă (Imagine: Andreea Alexandru)

Mircea Vasilescu spune că a renunţat la funcţia de redactor-şef la Dilema veche de bună voie şi nesilit de nimeni, precizând că nu şi-a dat demisia de la această revistă şi va continua să colaboreze cu publicaţia.

"Nu sînt bolnav. Nu m-am certat cu redacţia, cu managementul, cu publicul, cu cine mai ştie cine. N-am avut vreo revelaţie bruscă. Nu m-a buşit vreo «disidenţă», nu mă duc să fac altă revistă. Nu mă călugăresc, nu mă retrag în vreo insulă. În general, orice scenariu, teorie a conspiraţiei, arrière pensée nimeresc pe lîngă în cazul de faţă. Am renunţat la funcţia de redactor-şef la Dilema veche de bună voie şi nesilit de nimeni. Nu mi-am dat demisia şi nu plec de tot. Restul veţi citi în DILEMA veche de joia viitoare", a scris Mircea Vasilescu, sâmbătă, pe contul său de pe reţeaua de socializare Facebook.

Afirmaţiile sale vin în contextul în care Sever Voinescu a preluat de la 1 ianuarie funcţia de redactor-şef al revistei Dilema veche.

"Am găsit în redacţia revistei Dilema o orchestră perfectă, alcătuită din redactori pe care îi cunosc de ani mulţi şi pe care îi preţuiesc. Sunetul Dilemei va rămâne acelaşi în presa culturală românească şi principala mea responsabilitate va fi aceea de a-l păstra nealterat. Tot ceea ce cititorii Dilemei şi iubitorii Dilemei găsesc de ani de zile în această revistă, respectiv spiritul revistei, aşa cum a fost el definit într-un faimos articol fondator semnat de domnul Andrei Pleşu la începuturile revistei, va avea în mine cel dintâi apărător", a spus Sever Voinescu, pentru MEDIAFAX.

El a precizat că tranziţia de la un redactor-şef la altul "se va petrece extrem de lin".

"Mircea Vasilescu rămâne un membru de bază al echipei Dilema, rămâne în redacţia revistei Dilema şi are toată preţuirea noastră după cei aproape 20 de ani în care a condus impecabil revista Dilema în vremuri mai bune şi în vremuri mai proaste", a mai spus Sever Voinescu.

Acesta a precizat că planurile sale concrete privind viitorul revistei Dilema Veche le va discuta mai întâi cu redacţia publicaţiei, urmând ulterior să fie anunţate public.

Sever Voinescu, în vârstă de 46 de ani, este avocat şi publicist. A fost deputat, în perioada 2008-2012, consilier al Secretarului General al Guvernului (între 1997-1998), secretarul general al Ministerul Afacerilor Externe (între 1998-2000), consul general al României la Chicago (2000-2003) şi coordonatorul programului de politică externă din cadrul Institutului pentru Politici Publice (2004-2008).

De asemenea, Sever Voinescu este membru al Grupului pentru Dialog Social. El a fost şi comentator politic al ziarului Cotidianul şi colaborator al revistei Dilema Veche.

Revista Dilema Veche face parte din portofoliul Adevărul Holding, alături de publicaţii precum cotidianul Adevărul şi tabloidul Click!. Directorul fondator al revistei este scriitorul Andrei Pleşu.

Până în momentul difuzării acestei ştiri, Mircea Vasilescu nu a putut fi contactat de agenţia MEDIAFAX.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi imagini cu ce-au lăsat americanii în Afganistan...

2 VIDEO Stupoare în Rusia! / Cum arată un convoi militar rusesc cu lansatoare Katiușa din anii `40 și camioane din anii `30

3 VIDEO Imagini ca de la răscoala din 1907 în Franța...

4 Un fost șef în CIA explică de ce Moldova ar trebui să se unească cu România

5 „Cine este bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?” / Scrisoarea de adio lăsată de tatăl criminal înainte să-și ucidă fiul