Stelian Tănase i-a scris președintelui Iohannis; el i-a cerut să intervină "urgent" pentru a salva TVR

Președintele director general al SRTV, Stelian Tănase, a declarat marți că i-a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îi aduce la cunoștință situația datoriilor televiziunii și îi cere să intervină "urgent" pentru "a salva" televiziunea publică.

"Am trimis o scrisoare președintelui Iohannis, o aveți la mapă. Vă rog să nu ajungă la presă pentru că este o scrisoare privată, pentru membrii comisiei, ca să vedeți că am dorit să trag un semnal de alarmă pe anumite probleme și am cerut sprijinul președintelui în abordarea cu Guvernul și cu Parlamentul și cu alte instituții, Ministerul de Finanțe, ANAF. Sunt convins că domnul președinte nu cunoaște situația televiziunii publice și am vrut să i-o aduc la cunoștință", a spus Tănase, marți, în timpul audierilor de la Comisia de cultură a Camerei Deputaților.

El a spus că, în scrisoare, îi cere președintelui să intervină "urgent", "cu marea sa autoritate", pentru a salva o "instituție esențială într-o societate europeană modernă".

"Vă solicit așadar să puneți pe agenda dumneavoastră, și așa încărcată, un punct referitor la ce v-am scris mai sus, i-am descris situația televiziunii ca datorii, etc. Vă rog ca, în întâlnirile cu politicienii și șefii instituțiilor statului, să le amintiți situația gravă a SRTV, să le cereți să iasă din indiferența manifestată în atâtea prilejuri. E timpul să se ia măsurile care se cuvin. Cred că acesta este ultimul moment când se mai poate interveni pentru a salva televiziunea publică, la anul este un an electoral și, evident, politicienii se vor ocupa de grijile campaniei și nu de televiziuni, anul ăsta e calm, va fi liniște și putem să abordăm direct, pieziș, problema televiziunii", a precizat directorul televiziunii publice, spicuind din scrisoarea trimisă șefului statului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

5 Mister în Germania / Ministrul de finanţe al landului Hesse s-a sinucis

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere