Stelian Tănase solicită SRI retragerea ofițerilor acoperiți din TVR

Președintele-director general al Societății Române de Televiziune (SRTV), Stelian Tănase, solicită Serviciului Român de Informații (SRI) retragerea ofițerilor acoperiți din TVR.

"În urma recentelor declarații ale domnului George Maior, fost director al SRI, prin care a afirmat, indirect, că Serviciul Român de Informații are ofițeri acoperiți în presă, vă solicit să dispuneți retragerea acestora din cadrul Televiziunii Române. Apelul meu vine în completarea demersurilor pe care le-am făcut deja în interiorul Televiziunii Române. Așa cum am declarat public în ședința Consiliului de Administrație al SRTv din 22 septembrie 2014, le-am cerut membrilor CA, ca, în cazul în care sunt cumva agenți acoperiți printre ei, să ia în considerare retragerea din Consiliu", se arată într-o scrisoare transmisă AGERPRES și adresată miercuri de Stelian Tănase generalului-locotenent Florian Coldea, care asigură conducerea interimară a SRI.

Stelian Tănase a amintit că George Maior, în calitate de director general al SRI, a declarat ca identitatea ofițerilor acoperiți din presă nu va fi aflată niciodată, deoarece "e vorba de ofițeri acoperiți și de secrete de stat". Președintele-director general al SRTV solicită retragerea ofițerilor acoperiți din televiziunea publică "care trebuie să funcționeze independent și să ofere cetățenilor informații corecte și echidistante".

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul