Stelian Tănase solicită SRI retragerea ofițerilor acoperiți din TVR

Stelian Tănase solicită SRI retragerea ofițerilor acoperiți din TVR

Președintele-director general al Societății Române de Televiziune (SRTV), Stelian Tănase, solicită Serviciului Român de Informații (SRI) retragerea ofițerilor acoperiți din TVR.

"În urma recentelor declarații ale domnului George Maior, fost director al SRI, prin care a afirmat, indirect, că Serviciul Român de Informații are ofițeri acoperiți în presă, vă solicit să dispuneți retragerea acestora din cadrul Televiziunii Române. Apelul meu vine în completarea demersurilor pe care le-am făcut deja în interiorul Televiziunii Române. Așa cum am declarat public în ședința Consiliului de Administrație al SRTv din 22 septembrie 2014, le-am cerut membrilor CA, ca, în cazul în care sunt cumva agenți acoperiți printre ei, să ia în considerare retragerea din Consiliu", se arată într-o scrisoare transmisă AGERPRES și adresată miercuri de Stelian Tănase generalului-locotenent Florian Coldea, care asigură conducerea interimară a SRI.

Stelian Tănase a amintit că George Maior, în calitate de director general al SRI, a declarat ca identitatea ofițerilor acoperiți din presă nu va fi aflată niciodată, deoarece "e vorba de ofițeri acoperiți și de secrete de stat". Președintele-director general al SRTV solicită retragerea ofițerilor acoperiți din televiziunea publică "care trebuie să funcționeze independent și să ofere cetățenilor informații corecte și echidistante".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

4 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

5 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…