Tabloul ''Le Grand Canal'' de Monet, vândut la licitație cu 31 de milioane de euro

Tabloul ''Le Grand Canal'', ulei pe pânză pictat de Claude Monet în 1908, s-a vândut marți la o licitație organizată la Londra de Sotheby's cu 31,25 de milioane de euro. Pânza era expusă de opt ani la National Gallery din Londra, precizează casa de licitații, preluată de 7sur7.be.

Un alt tablou de Monet, ''Les peupliers a Giverny'', din 1887 a fost adjudecat cu 14,25 de milioane de euro. El făcea parte din colecția Muzeului de Artă Modernă de la New York, fiind vândut pentru finanțarea fondului de achiziții al instituției. Această practică este interzisă muzeelor naționale din Franța, ale căror colecții nu pot fi înstrăinate. Cinci opere ale lui Monet s-au vândut cu suma totală de 73,6 milioane de euro, anunță Sotheby's.

Cu 10,25 de milioane de euro a fost cumpărat tabloul ''Etude pour une baignade, Asničres'', ulei pe lemn al pictorului francez Georges Seurat, expus tot la National Gallery din Londra. Un portret al prințesei Nezy-Hamide Chawkat, strănepoata ultimului sultan al Turciei, pictat de Henri Matisse și numit ''Odalisque au fauteuil noir'', s-a vândut cu 20,9 milioane de euro, iar o operă a lui Henri de Toulouse-Lautrec, ''Au Lit: Le Baiser'', din 1892, a fost adjudecată cu 14,25 de milioane de euro, încheie 7sur7.be.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …