Teatrul Nottara se va muta temporar la ArCuB şi va juca la Cotroceni o dată pe lună

Teatrul Nottara se va muta temporar la ArCuB şi va juca la Cotroceni o dată pe lună

Teatrul Nottara se va muta temporar la sediul ArCuB din Bucureşti şi va juca la Palatul Cotroceni, o dată pe lună, până la găsirea unui nou sediu, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Teatrul Nottara se va muta temporar la ArCuB şi va juca la Cotroceni o dată pe lună

Pe 5 decembrie, de la ora 19.00, va avea loc prima reprezentaţie susţinută de Teatrul Nottara în sala de spectacole a Palatului Cotroceni. Această reprezenţie va avea loc sub sloganul "Teatrul Nottara şi invitaţii săi", iar spectatori vor fi angajaţii teatrului şi cei care au fost alături de instituţie în această perioadă, precum şi invitaţii Preşedinţiei.

"Din cauza răgazului scurt, nu se pot întreprinde toate diligenţele pentru vânzarea de bilete, deoarece accesul în sală se realizează în baza unui protocol special de securitate, iar timpul rămas este prea scurt pentru a îndeplini toate cerinţele prevăzute în mod legal. Sigur, următorul spectacol va fi dedicat publicului", mai spune Teatrul Nottara.

"Invitaţia preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis , de a juca la Palatul Cotroceni, ne onorează. Vom avea spectacole acolo o dată pe lună. Pentru că plecăm dintr-un spaţiu cu două săli, unde aveam în medie 10 spectacole pe săptămână, un repertoriu de 33 de titluri şi trei producţii aflate în repetiţii, avem nevoie de un spaţiu permanent. Din acest motiv, am continuat să căutăm o sală adecvată pentru a ne continua activitatea. În acest sens, am avut astăzi o întâlnire la Primărie, în urma căreia am primit asigurarea că ne vom muta la sediul ArCuB situat pe strada Batiştei. Joia viitoare, pe 3 decembrie, la ora 14.00, va avea loc o întrunire între reprezentanţii Teatrului Nottara, reprezentanţii ArCuB şi Comisia de Cultură a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru a stabili detaliile tehnice şi administrative ale viitoarei mutări în acest sediu provizoriu. Nu dorim să îi cotropim pe colegii noştri de la ArCuB, dorim să avem un spaţiu adecvat, în preajma Bulevardului Magheru, astfel încât să nu ne pierdem identitatea şi 70 de ani de istorie, dintre care 55 în sediul de pe Magheru", a declarat directorul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş.

Totodată, Teatrul Nottara transmite mulţumiri publicului pentru sprijinul şi solidaritatea de care a dat dovadă în această perioadă, precum şi pentru interesul manifestat faţă de această instituţie culturală.

Agenţia MEDIAFAX a relatat, pe 25 noiembrie, că Teatrul Nottara din Bucureşti se va muta, până la găsirea unui nou sediu, la Palatul Cotroceni, iar primul spectacol pe care actorii instituţiei teatrale îl vor prezenta publicului, "Teatrul Nottara şi invitaţii săi", va avea loc pe 5 decembrie, de la ora 19.00.

La momentul respectiv, reprezentanţii Teatrului Nottara au avut o întâlnire cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu scopul de a discuta despre situaţia actuală a instituţiei teatrale, dar şi pentru a li se oferi găzduire temporară pentru o parte dintre producţiile lor, pe scena de spectacole a Palatului Cotroceni.

Teatrul Nottara din Bucureşti şi-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, începând din 23 noiembrie, în urma promulgării de către preşedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfăşurării de activităţi în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Marinela Ţepuş, managerul Nottara, a precizat, pe 24 noiembrie, pentru MEDIAFAX că a solicitat Primăriei Capitalei un nou sediu, cu atestat cultural, pentru ca teatrul să nu îşi piardă identitatea, adăugând că se vor juca spectacole şi în stradă, dacă această problemă nu se rezolvă. Totodată, s-au făcut solicitări pentru o nouă expertiză a instituţiei teatrale.

Teatrul Nottara funcţionează ca o instituţie de spectacole de repertoriu (conform Ordonanţei Guvernului numărul 21 din 31 ianuarie 2007 privind instituţiile şi companiile de spectacole şi concerte, precum şi desfăşurarea activităţii de impresariat artistic, cu modificările şi completările ulterioare), cu un colectiv artistic care are în componenţa sa 35 de actori angajaţi, doi regizori şi un scenograf şi cu o echipă tehnică şi administrativă de 85 de membri. Din noiembrie 2011, Marinela Ţepuş se află la conducerea teatrului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...