Tom Hanks va juca în al treilea film din franciza "Codul lui Da Vinci"

Actorul american Tom Hanks va interpreta din nou rolul profesorului Robert Langdon, în cel de-al treilea film din franciza "Codul lui Da Vinci", informează contactmusic.com.

Tom Hanks va juca în al treilea film din franciza "Codul lui Da Vinci" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, starul american va fi protagonistul filmului "Inferno", ce va avea la bază cel de-al patrulea volum scris de romancierul Dan Brown în cadrul acestei serii foarte populare de romane, relatează Deadline.com.

Tom Hanks a jucat acest rol în precedentele două filme din serie - "Codul lui Da Vinci" (2006) şi "Îngeri şi demoni" (2009).

Cineastul Ron Howard va regiza noul proiect cinematografic. Filmările de la "Inferno" vor debuta în aprilie 2015 în Italia.

"Inferno", publicat în mai 2013, este cel de-al patrulea roman scris de Dan Brown care îl are ca protagonist pe Robert Langdon, un profesor de la Harvard care dovedeşte mult fler şi curaj în investigaţiile sale istorice. Fanii acestei francize de succes se aşteptau ca Tom Hanks să joace acest rol şi în adaptarea cinematografică a celui de-al treilea roman din serie, "The Lost Symbol", însă, după ce Ron Howard a anunţat că nu doreşte să regizeze acest film, proiectul a intrat "pe linie moartă, afirmă site-ul Deadline.com.

"Inferno" prezintă încercarea profesorului Langdon de a-şi recupera memoria, după ce se trezeşte într-un spital din Italia şi este diagnosticat cu amnezie. În acelaşi timp, el încearcă să oprească un bărbat care doreşte să elibereze în lume un virus letal a cărui structură este paradoxal asociată cu renumitul poem epic "Divina Comedie" scris în secolul al XIV-lea de Dante Alighieri.

Adaptarea cinematografică din 2006 a romanului "Codul lui Da Vinci" şi versiunea pentru marele ecran, din 2009, a romanului "Îngeri şi Demoni" - ambele scrise de Dan Brown - au generat încasări de peste 1,24 miliarde de dolari pe plan mondial, ambele fiind realizate de studiourile Sony Pictures.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

2 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

3 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Ea este Irina Popescu, soția abuzată sexual, practicantă de yoga și membră MISA