"Transformers: Exterminarea", filmul cu cele mai mari încasări la nivel mondial în 2014

Filmul "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction" este pelicula cu cele mai mari încasări la nivel mondial în 2014, respectiv 1,08 miliarde de dolari obţinuţi din vânzarea de bilete, pe locurile al doilea şi al treilea al topului situându-se "Gardienii Galaxiei" şi "Maleficent".

"Transformers: Exterminarea", filmul cu cele mai mari încasări la nivel mondial în 2014 (Captură video)

Filmul SF "Transformers: Exterminarea/ Transformers: Age of Extinction" a obţinut cele mai mari încasări la nivel mondial graţie, în cea mai mare parte, succesului înregistrat de această producţie în China, potrivit theguardian.co.uk.

Cel de-al patrulea film al francizei "Transformers" a obţinut 1,087 miliarde de dolari din încasări, cu peste 300 de milioane de dolari obţinuţi din vânzarea de bilete în China, unde filmul a devenit, în luna iulie 2014, pelicula cu cele mai mari încasări din istorie, depăşind "Avatar". "Transformers: Exterminarea" a fost filmat în Hong Kong şi a beneficiat şi de prezenţa unor actori chinezi, precum Li Bingbing, ceea ce a dus la o creştere a interesului publicului chinez pentru această producţie.

Locul al doilea în box office-ul mondial a revenit peliculei cu supereroi "Gardienii Galaxiei/ Guardians of the Galaxy", care a înregistrat încasări de 772 de milioane de dolari.

Producţia Disney "Maleficent", cu Angelina Jolie în rolul principal, a obţinut 757 de milioane de dolari la nivel mondial, clasându-se pe locul al treilea.

Locul al patrulea a revenit filmului "X-Men: Viitorul este trecut/ X-Men: Days of Future Past", produs de 20th Century Fox, cu 746 de milioane de dolari încasaţi în cinematografele din toată lumea, urmat, pe locul al cincilea, de producţia "Căpitanul America: Războinicul iernii/ Captain America: The Winter Soldier", cu 714 milioane de dolari.

Pe locul al şaselea s-a clasat filmul "Uimitorul Om-Păianjen 2/ The Amazing Spider-Man 2", cu 709 milioane de dolari, iar locul al şaptelea a revenit peliculei "Planeta Maimuţelor: Revoluţie/ Dawn of the Planet of the Apes", cu încasări de 708,3 milioane de dolari.

Cel de-al treilea film din seria "Jocurile Foamei", având-o ca protagonistă pe Jennifer Lawrence, s-a clasat pe locul al optulea. "Jocurile foamei: Revolta - Partea I/ The Hunger Games: Mockingjay Part 1" a obţinut 641 de milioane de dolari din încasări în 2014, în condiţiile în care a fost lansat în luna noiembrie.

Pelicula SF " Interstellar: Călătorind prin Univers", realizată de Christopher Nolan, a obţinut 636,2 milioane de dolari, clasându-se pe locul al nouălea în box office-ul mondial pe anul 2014.

Animaţia "Cum să îţi dresezi dragonul 2/ How to Train Your Dragon 2" încheie topul zece al filmelor cu cele mai mari încasări în 2014, cu 618,9 milioane de dolari obţinuţi din vânzarea de bilete.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

4 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

5 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

recomandări

Te ia DNA: Cirloganu Marian Cristinel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cascadorii halucinante pe skiuri