TVR 1 va fi recepţionat în sistem analogic şi după trecerea la televiziunea digitală

TVR 1 va fi recepţionat în sistem analogic şi după trecerea la televiziunea digitală

TVR 1 va putea fi recepţionat în sistem analogic terestru (în banda VHF/FIF) şi după 17 iunie, data limită pentru trecerea la sistemul digital terestru, putând fi recepţionat terestru în continuare şi cu aparate TV şi antene clasice, până la 31 decembrie 2016.

TVR 1 va fi recepţionat în sistem analogic şi după trecerea la televiziunea digitală (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX, în urma adoptării, miercuri, de către Guvern a unei Ordonanţe de Urgenţă, TVR 1 va putea fi recepţionat terestru în continuare şi cu aparate TV şi antene clasice, până în data 31 decembrie 2016.

Televiziunea Română a solicitat Executivului continuarea transmisiunii analogice terestre în paralel cu cea digitală până la sfârşitul anului 2016, pentru a veni în întâmpinarea telespectatorilor care nu au acces la serviciile de cablu sau la sisteme de recepţie a semnalului prin satelit, se mai spune în comunicat.

Abonaţii firmelor de cablu TV şi DTH nu vor fi afectaţi de trecerea la televiziunea digitală. Telespectatorii care nu au acces la serviciile operatorilor de cablu vor găsi la TVR informaţii despre modalitatea în care vor putea recepţiona în continuare canalele televiziunii publice.

Potrivit comunicatului, în contextul trecerii la o nouă formă de recepţie, începând cu data de 17 iunie, Televiziunea Română derulează o campanie de informare a populaţiei privind modalitatea în care vor putea fi urmărite programele TVR.

Campania conţine spoturi difuzate pe canalele TVR, ştiri şi reportaje transmise în cadrul emisiunilor de ştiri ale TVR şi informaţii publicate pe site-ul www.tvr.ro . În plus, telespectatorii pot obţine informaţii apelând 021.207.58.58.

În cadrul "Telejurnalului TVR 1" de la ora 20.00, jurnaliştii Ligia Munteanu şi Mihai Constantin vor explica ce este semnalul digital terestru, avantajele recepţiei digital terestre, care este diferenţa dintre semnalul analogic şi cel digital. Telespectatorii vor fi informaţi şi despre modalitatea în care vor putea urmări în continuare programele TVR, inclusiv prin instalarea de dispozitive necesare noii tehnologii.

Cu excepţia recepţiei TVR 1, emisia analogică încetează miercuri, 17 iunie, pe întregul teritoriu al României, toate statele din cadrul Uniunii Europene oprind deja acest tip de emisie TV.

Tranziţia la sistemul digital terestru este gestionată de Guvernul României. Decizia de oprire a emisiei analogice a fost luată de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, în cadrul Regional Radiocommunications Conference - Geneva 2006, şi a fost asumată de Uniunea Europeană şi de Guvernul României.

Implementarea acestui proiect se derulează conform Strategiei privind tranziţia de la televiziunea analogică la cea digitală terestră, elaborată de Guvernul României. Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) asigură transmisia semnalului TVR către telespectatori, în baza contractului dintre TVR şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR).

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...