Un american care a câştigat la loterie 425 de milioane de dolari şi-a dezvăluit în presă

Un american care a câştigat la loterie 425 de milioane de dolari şi-a dezvăluit în presă

Fericitul câştigător al super-premiului de 425 de milioane de dolari oferit de o loterie californiană şi-a dezvăluit identitatea, marţi, la peste o lună după ce a ghicit cele şase numere norocoase extrase pe 19 februarie.

Un american care a câştigat la loterie 425 de milioane de dolari şi-a dezvăluit în presă (Imagine: Shutterstock)

"Odată trecut şocul iniţial, nu am putut să dorm timp de câteva zile", a declarat Ray Buxton într-un comunicat de presă dat publicităţii de purtătorul lui de cuvânt.

Noul multimilionar în dolari a cumpărat biletul câştigător cu 2 dolari, dintr-o benzinărie din Milpitas, în Silicon Valley, la sud de San Francisco.

Pe 19 februarie, Ray Buxton avea o şansă din 175 de milioane de a fi singurul câştigător la loteria Powerball. El a ales să îşi încaseze premiul într-o singură tranşă, fapt care i-a redus câştigul la 242,5 milioane de dolari după achitarea taxelor şi a impozitelor.

Câştigătorul, care joacă la loterie de peste 20 de ani, spune că doreşte pentru viitorul imediat să petreacă mai mult timp cu familia şi prietenii, să înfiinţeze o fundaţie şi să se consulte cu diverşi experţi pentru a vedea în ce fel va putea să profite în mod concret de acest câştig financiar.

Pe termen lung, el intenţionează să ducă "o viaţă normală şi discretă".

Ray Buxton spune că a preferat să aştepte înainte de a-şi dezvălui identitatea pentru a avea timp să angajeze un avocat, un purtător de cuvânt, să îşi deschidă mai multe conturi în bancă şi să îşi regleze probleme cu impozitele datorate.

"Păstrarea în secret a unui bilet de loterie cu o astfel de valoare a fost ceva îngrozitor. E incredibil cum o mică bucată de hârtie poate să îţi schimbe viaţa", a declarat câştigătorul, precizând că viitoarea sa fundaţie va acţiona în domeniul "pediatriei, al educaţiei şi al luptei contra foametei".

Jackpotul câştigat de Ray Buxton ocupă locul al şaselea în topul celor mai valoroase câştiguri oferite de Powerball, unul dintre numeroasele jocuri de noroc organizate de loteria californiană.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...