Un pui de antilopă Bongo s-a născut la grădina zoologică Taronga din Sydney

Un pui de antilopă Bongo s-a născut la grădina zoologică Taronga din Sydney

O grădină zoologică din Australia a anunțat nașterea, în această lună, a unui pui de antilopă din rasa Bongo, una din cele mai rare specii de antilopă din lume, în prezent aflată în pericol de dispariție la nivel mondial, scrie UPI.

Grădina zoologică Taronga din Sydney a anunțat că puiul de antilopă s-a născut la 8 februarie, dar abia săptămâna trecută a fost prezentat public.

'Djembe este o mamă protectoare, fantastică și a curățat puiul de îndată ce s-a născut. Puiul a învățat rapid să își urmeze mama prin împrejurimi și a fost foarte curios și plin de energie să exploreze habitatul său pentru prima dată', a declarat Tracy Roberts, îngrijitoare în cadrul grădinii zoologice.

Nașterea puiului de bonga reprezintă o relansare importantă pentru programul australian de înmulțire a speciilor care se află în pericol de dispariție, această specie rară de antilopă fiind originară din Kenya, a adăugat Tracy Roberts.

'Orice naștere a unui pui sănătos este importantă, ținând cont că sunt mai puțin de 100 de exemplare din această specie în sălbăticie la nivel mondial. Din păcate numărul exemplarele de antilopă din rasa Eastern Bongo a scăzut la nivel mondial din cauza braconajului, bolilor și distrugerii habitatului lor natural din ținuturile muntoase ale Kenyei', a mai declarat îngrijitoarea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

2 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

3 Așa o fi?

4 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!