Un pui de antilopă Bongo s-a născut la grădina zoologică Taronga din Sydney

Un pui de antilopă Bongo s-a născut la grădina zoologică Taronga din Sydney

O grădină zoologică din Australia a anunțat nașterea, în această lună, a unui pui de antilopă din rasa Bongo, una din cele mai rare specii de antilopă din lume, în prezent aflată în pericol de dispariție la nivel mondial, scrie UPI.

Grădina zoologică Taronga din Sydney a anunțat că puiul de antilopă s-a născut la 8 februarie, dar abia săptămâna trecută a fost prezentat public.

'Djembe este o mamă protectoare, fantastică și a curățat puiul de îndată ce s-a născut. Puiul a învățat rapid să își urmeze mama prin împrejurimi și a fost foarte curios și plin de energie să exploreze habitatul său pentru prima dată', a declarat Tracy Roberts, îngrijitoare în cadrul grădinii zoologice.

Nașterea puiului de bonga reprezintă o relansare importantă pentru programul australian de înmulțire a speciilor care se află în pericol de dispariție, această specie rară de antilopă fiind originară din Kenya, a adăugat Tracy Roberts.

'Orice naștere a unui pui sănătos este importantă, ținând cont că sunt mai puțin de 100 de exemplare din această specie în sălbăticie la nivel mondial. Din păcate numărul exemplarele de antilopă din rasa Eastern Bongo a scăzut la nivel mondial din cauza braconajului, bolilor și distrugerii habitatului lor natural din ținuturile muntoase ale Kenyei', a mai declarat îngrijitoarea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

4 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

5 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…