Un pui de antilopă Bongo s-a născut la grădina zoologică Taronga din Sydney

Un pui de antilopă Bongo s-a născut la grădina zoologică Taronga din Sydney

O grădină zoologică din Australia a anunțat nașterea, în această lună, a unui pui de antilopă din rasa Bongo, una din cele mai rare specii de antilopă din lume, în prezent aflată în pericol de dispariție la nivel mondial, scrie UPI.

Grădina zoologică Taronga din Sydney a anunțat că puiul de antilopă s-a născut la 8 februarie, dar abia săptămâna trecută a fost prezentat public.

'Djembe este o mamă protectoare, fantastică și a curățat puiul de îndată ce s-a născut. Puiul a învățat rapid să își urmeze mama prin împrejurimi și a fost foarte curios și plin de energie să exploreze habitatul său pentru prima dată', a declarat Tracy Roberts, îngrijitoare în cadrul grădinii zoologice.

Nașterea puiului de bonga reprezintă o relansare importantă pentru programul australian de înmulțire a speciilor care se află în pericol de dispariție, această specie rară de antilopă fiind originară din Kenya, a adăugat Tracy Roberts.

'Orice naștere a unui pui sănătos este importantă, ținând cont că sunt mai puțin de 100 de exemplare din această specie în sălbăticie la nivel mondial. Din păcate numărul exemplarele de antilopă din rasa Eastern Bongo a scăzut la nivel mondial din cauza braconajului, bolilor și distrugerii habitatului lor natural din ținuturile muntoase ale Kenyei', a mai declarat îngrijitoarea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria