Un român participă la Campionatul Mondial de Magie, de la Rimini

Un român participă la Campionatul Mondial de Magie, de la Rimini

Emil Drăgan, un magician în vârstă de doar 26 de ani, este singurul reprezentant al României la Campionatul Mondial de Magie, "cea mai importantă competiție de profil din lume", care începe luni la Rimini, în Italia, informează un comunicat al Teatrului de Magie, remis AGERPRES. Potrivit sursei citate, acesta a pregătit un "show de micromagie spectaculos și inedit", cu care va concura la categoria "Close up" a campionatului, alături de încă 50 de iluzioniști din toată lumea, pentru titlul de cel mai bun magician al planetei.

"Sunt foarte bucuros că am ocazia să particip la FISM 2015. Am emoții, evident, mai ales că la un asemenea nivel nu ai voie să greșești sau să eziți. Sunt însă optimist, mă bazez pe experiența mea îndelungată alături de colegii de la Teatrul de Magie, cât și pe un moment complex, construit special pentru această competiție", a declarat Emil Drăgan, citat în comunicat.

Sursa menționată adaugă că Emil a descoperit magia în urmă cu aproape 10 ani, iar pasiunea și talentul său au fost desăvârșite de Andrei Teașcă, fondatorul Teatrului de Magie.

"Faptul că Emil Drăgan este primul magician român care participă la un Campionat Mondial FISM este o mare performanță, atât pentru el, cât și pentru Teatrul de Magie. Prezența lui acolo este o încununare a multor ani grei de muncă, ce dovedesc încă o dată nivelul ridicat la care a ajuns arta iluzionismului în România", a afirmat Andrei Teașcă.

Emil Drăgan a câștigat premiul al treilea la Concursul Internațional de Magie "Golden Cats" din Bulgaria (2013), premiul al doilea pentru categoria "Close-Up Magic" și premiul al treilea pentru categoria "Stage Magic", la Concursul Național de Magie, organizat în cadrul primei ediții a Festivalului de Magie "Houdini Magic Festival".

De asemenea, a primit distincții la concursul internațional de magie "Joker" (2008) și la Concursul internațional de magie "Corodini" (2009), ambele competiții desfășurate în Budapesta.

Campionatul Mondial de Magie, organizat de Federația Internațională a Societăților de Magie (FISM), este cea mai importantă competiție de profil din lume, considerată "Olimpiada Iluzionismului", notează comunicatul Teatrului de Magie.

Concursul are loc o dată la trei ani, din 1948 încoace. Evenimentul găzduiește anul acesta, între 6 și 11 iulie, peste 5.000 de magicieni din toată lumea, care vor arăta publicului cele mai uimitoare iluzii și trucuri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...