Un tablou de Picasso, vândut la licitaţie cu 31,5 milioane de dolari

Un tablou de Picasso, vândut la licitaţie cu 31,5 milioane de dolari

Un tablou de Pablo Picasso, intitulat "Le Sauvetage", a fost vândut cu peste 31,5 milioane de dolari (circa 22 de milioane de euro), miercuri, la New York, în a doua seară din ciclul de licitaţii de primăvară organizate de casa Sotheby's.

Un tablou de Picasso, vândut la licitaţie cu 31,5 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Le Sauvetage", o pictură în ulei datând din 1932, a fost vândută cu 31,525 milioane de dolari, în condiţiile în care preţul operei era estimat între 14 şi 18 milioane de dolari.

Cu ocazia acestei licitaţii de artă impresionistă şi modernă, casa Sotheby's a propus 14 opere de Picasso, dintre care opt au fost vândute, pentru un preţ total de 62,088 milioane de dolari.

Una dintre aceste picturi, "Tête de Marie-Thérèse", despre care se credea că va stârni un interes major în rândul colecţionarilor, nu şi-a găsit cumpărător. Preţul ei estimativ era cuprins între 15 milioane şi 20 milioane de dolari.

O altă operă importantă, "La séance du Matin", realizată de pictorul impresionist francez Henri Matisse, a fost achiziţionată cu 19,205 milioane de dolari.

O pânză de Claude Monet, "Le pont japonais", estimată între 12 milioane şi 18 milioane de dolari, a fost adjudecată cu 15,845 de milioane de dolari.

Vânzările de miercuri seară au adus casei Sotheby's încasări totale de 219 milioane de dolari.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina