Un tablou de Picasso, vândut la licitaţie cu 31,5 milioane de dolari

Un tablou de Picasso, vândut la licitaţie cu 31,5 milioane de dolari

Un tablou de Pablo Picasso, intitulat "Le Sauvetage", a fost vândut cu peste 31,5 milioane de dolari (circa 22 de milioane de euro), miercuri, la New York, în a doua seară din ciclul de licitaţii de primăvară organizate de casa Sotheby's.

Un tablou de Picasso, vândut la licitaţie cu 31,5 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Le Sauvetage", o pictură în ulei datând din 1932, a fost vândută cu 31,525 milioane de dolari, în condiţiile în care preţul operei era estimat între 14 şi 18 milioane de dolari.

Cu ocazia acestei licitaţii de artă impresionistă şi modernă, casa Sotheby's a propus 14 opere de Picasso, dintre care opt au fost vândute, pentru un preţ total de 62,088 milioane de dolari.

Una dintre aceste picturi, "Tête de Marie-Thérèse", despre care se credea că va stârni un interes major în rândul colecţionarilor, nu şi-a găsit cumpărător. Preţul ei estimativ era cuprins între 15 milioane şi 20 milioane de dolari.

O altă operă importantă, "La séance du Matin", realizată de pictorul impresionist francez Henri Matisse, a fost achiziţionată cu 19,205 milioane de dolari.

O pânză de Claude Monet, "Le pont japonais", estimată între 12 milioane şi 18 milioane de dolari, a fost adjudecată cu 15,845 de milioane de dolari.

Vânzările de miercuri seară au adus casei Sotheby's încasări totale de 219 milioane de dolari.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați auzit ce-a spus Teodorovici despre cutremurele din Gorj?

2 Anna Lesko, goală în baie și un mesaj misterios...

3 Avea plicuri cu cash și-n lenjeria de pat! / Bani găsiți în casa unei șefe de personal de la un spital județean: 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari ș…

4 O cântăreață de la noi a aflat că e „rezerva” când a sunat-o „oficiala”, din întâmplare!

5 Sorana, magnifică la Miami / Cîrstea a spulberat a 4-a jucătoare a lumii! Cec uriaș și salt mare în ierarhia WTA