Vedete a căror carieră a fost distrusă de vicii

Vedete a căror carieră a fost distrusă de vicii

Lumea descoperă permanent talente și frumuseți irezistibile. Cei care au aceste calități sunt considerați deosebiți și par să aibă tot ceea ce și-ar putea dori vreodată de la viață. Dar multe dintre aceste vedete de renume mondial și-au distrus cariera dintr-un motiv sau altul. Portalul amerikanki.com prezintă o listă de personalități a căror viață a cunoscut o turnură dezastruoasă.

Captură Foto: (c) whitneyhoustonVEVO /YouTube

Actriță frumoasă și cântăreață talentată, Whitney Houston s-a căsătorit, în 1992, în apogeul carierei sale, cu starul R&B retras din activitate Bobby Brown. Având în vedere dependența sa de droguri, este posibil ca mariajul cu o persoană ce avea propriile probleme legate de abuzul de stupefiante să nu fi fost o alegere bună. Prin căsătoria lor tumultoasă, viciul artistei nu a făcut decât să se înrăutățească. Cei doi au divorțat în 2007. Doi ani mai târziu, la emisiunea celebrei Oprah Winfrey, Whitney a recunoscut că dependența sa de droguri a crescut după succesul fulminant înregistrat cu filmul The Bodyguard, în 1992.

Turneul din 2010 intitulat 'Nothing but Love World Tour' nu i-a salvat cariera. Fanii ei au fost dezamăgiți de prestația și de calitatea vocii ei, iar din partea criticilor a primit numeroase răspunsuri negative. Deși a urmat cure de dezintoxicare, ea nu a reușit niciodată să renunțe în totalitate la consumul de droguri. La 11 februarie 2012 a fost găsită moartă în baia locuinței sale, în urma unei supradoze de cocaină, marijuana și alte substanțe. În pofida acestui tragic destin, Whitney Huston a fost una dintre cântărețele cu cele mai bune vânzări — peste 200 de milioane de discuri.

Foto: (c) Stringer/ REUTERS

Michael Jackson a fost ani de zile cel mai mare nume în lumea muzicii pop la nivel mondial. Cu toate acestea, din anumite motive, starul a adoptat de-a lungul timpului un stil de viață tot mai neobișnuit. Multiplele operații estetice, plăcerea de a petrece timp cu copiii, abuzul de medicamente și obiceiul scăpat de sub control de a face cumpărături i-au afectat viața. S-a căsătorit de două ori și ambele căsnicii au fost nefericite și de scurtă durată.

Reputația sa a fost afectată în 2003, după difuzarea documentarului 'Living with Michael Jackson', care a dezvăluit amănunte scandaloase din viața sa intimă, inclusiv că a abuzat sexual un băiat minor. După o anchetă penală, Jackson a fost arestat și a pierdut o mare parte din avere în procese. A murit la 25 iunie 2009.

Britney Spears, care tocmai a împlinit 33 de ani, este unul dintre acei rari oameni talentați capabili să devină vedete de când sunt copii și să ajungă la celebritate și ca adulți. Britney și-a început cariera muzicală la 11 ani, când a fost aleasă pentru emisiunea The New Mickey Mouse Club (Noul Club al lui Mickey Mouse), alături de alte viitoare staruri precum Justin Timberlake și Christina Aguilera.

Foto: (c) Youssef Boudlal/REUTERS

După participarea la acest spectacol, ea s-a concentrat pe cariera solo și a scos primul album single în 1998. După ce a devenit o senzație la nivel mondial în muzica pop, cântăreața și-a lăsat cumva viața să se detrame.

În 2004 reputația și numele său au fost distruse de o căsătorie ciudată de două zile cu Jason Alexander și de relația scandaloasă care a urmat cu un dansator din trupa sa. S-a căsătorit cu acesta în același an și au avut împreună doi copii. Dar după nașterea celui de-al doilea copil, au divorțat. În timpul procesului de divorț, Britney a fost recunoscută ca fiind bolnavă mintal, iar custodia celor doi copii a fost încredințată fostului soț. De câteva ori a fost fotografiată beată în public de paparazzi. Cu toate acestea, nu și-a abandonat complet cariera. Și-a dat seama de lucrurile greșite și a reușit o revenire excelentă. Recent s-a implicat în modă, lansând o linie de lenjerie intimă, potrivit revistei Glamour.

Axl Rose, reputatul interpret al grupului Guns 'n' Roses, a dominat topurile anilor 80 și 90. Decăderea a început la sfârșitul anilor 90, odată cu părăsirea trupei de către majoritatea membrilor săi. Axl Rose s-a implicat într-un alt proiect muzical, din 2004, alături de o altă trupă. A scos un album și a făcut un turneu, dar nici turneul, nici albumul nu s-au bucurat de fosta recunoaștere a publicului. Și viața lui personală a fost instabilă. Rose a fost căsătorit cu Erin Everly, apoi a avut o relație cu un topmodel, însă niciuna din aceste relații nu a durat mai mult de un an.


Foto: (c) Andrew Weber / REUTERS

Tiger Woods, probabil cel mai talentat jucător de golf din lume, a fost un model pentru mulți până în noiembrie 2009, când tabloidele au oferit detalii despre relațiile sale extraconjugale. Mulți dintre sponsorii sportivului au rupt colaborarea cu acesta. Soția a divorțat de el și a primit custodia copiilor. Woods a încercat în repetate rânduri să revină în circuitul mondial însă fără reușită. În 2013 și-a asumat public relația cu Lindcey Vonn.

În spatele succeselor profesionale ale celebrului Mel Gibson, cunoscut în special pentru Braveheart și seria Mad Max, s-a aflat întotdeauna o problemă uriașă cu alcoolul. Actorul a recunoscut că a început să bea când era adolescent. Din 1996 a fost implicat în numeroase incidente din cauza consumului de alcool, fiind acuzat de violență domestică, instigare la ură și conducere sub influența alcoolului.

A divorțat de prima soție după 26 de ani de căsnicie, din care a avut șapte copii. A avut o relație de câțiva ani cu pianista rusă Oksana Grigorieva, de care s-a despărțit. Din acel moment, viața și cariera sa s-au destrămat. În urma loviturilor repetate date reputației sale, Mel Gibson a intrat într-un declin profesional. A fost condamnat la muncă în folosul comunității, perioadă de probă și numeroase amenzi pentru problemele pe care le-a provocat din cauza consumului de alcool. În consecință, colegii săi i-au întors spatele și a pierdut contractul cu William Morris Endeavor Entertainment.

Actorul Charlie Sheen, celebru pentru sitcomul 'Two and A Half Man', a avut probleme serioase cauzate de dependența de alcool, droguri și sex, fiind implicat în numeroase scandaluri de prostituție și acte de violență fizică — și-a atacat stomatologul cu un cuțit. Datorită comportamentului său imprevizibil a fost concediat de producătorii sitcomului amintit.


Foto: (c) Lindsay Lohan / Facebook

Lindsay Lohan și-a început cariera ca o actriță promițătoare, însă nu a rezistat presiunii celebrității și a devenit dependentă de alcool. A fost arestată de câteva ori, concediată, a stat, din 2007 până în prezent, 250 de zile în clinici de dezalcoolizare, a apărut în 20 de procese care au fost intentate împotriva sa și a desfășurat până în prezent 70 de zile de muncă în folosul comunității.

Actorul principal din 'Home Alone', Macauly Culkin, și-a scăpat cariera printre degete și nu a făcut eforturi pentru a o recupera. S-a căsătorit la 17 ani și doi ani mai târziu a divorțat. A avut probleme din cauza dependenței de alcool. A fost afectat de relația părinților săi care nu a fost una intituționalizată, iar când aceștia au hotărât să se despartă au declanșat o luptă pentru custodia lui Macauly Culkin și pentru averea acestuia.

Liderul trupei Nirvana, Kurt Cobain, a scris 'Smells like the Teem Spirit' pentru albumul Nevermind (1991) al trupei, considerat un cântec genial, iar solistul a atins celebritatea. Dar el nu a știut să gestioneze acest succes. Consumul de heroină și problemele de sănătate mentală l-au învins repede, el murind de o supradoză la numai 27 de ani.

Foto: (C) Lee Celano/REUTERS

Lecția care se desprinde din aceste exemple este evidentă: poți reuși în viață fără talent, dar nu fără disciplină și rațiune. Toate aceste vedete au cunoscut succesul în cariera lor, dar uneori faima și averea sunt prea greu de suportat și din acest motiv se abat din drum.

Alcoolul, drogurile și cheltuielile scăpate de sub control sunt apanaje ale bunăstării și succesului pe care mulți nu le pot refuza. Dar auto-disciplina și conștiința pot ajuta cu adevărat la depășirea tuturor ispitelor, încheie sursa citată.

AGERPRES/(AS-autor: Liviu Tatu, editor: Mariana Ionescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...