Zeci de ouă de dinozaur descoperite pe un șantier din China

Zeci de ouă de dinozaur descoperite pe un șantier din China

Localitatea chineză Heyuan, care deține deja recordul mondial pentru cel mai mare număr de ouă de dinozaur descoperite pe teritoriul său, și-a îmbogățit substanțial colecția după descoperirea altor zeci de ouă fosilizate, în timpul lucrărilor pe un șantier de construcții, transmit Xinhua și AFP. Dintre cele 43 de ouă fosilizate de dinozaur descoperite duminică, 19 sunt intacte, a declarat Du Yanli, curator la Muzeul din Heyuan, oraș din provincia Guangdong (sud). El nu a precizat cărei specii de dinozaur îi aparțin aceste ouă.

"Ouăle sunt mari, cu diametrul de până la 13 centimetri", a explicat Du Yanli pentru Xinhua. Toate ouăle au fost trimise la muzeu pentru a fi conservate și analizate.

Pe raza orașului Heyuan au fost descoperite aproape 17.000 de ouă de dinozaur începând cu anul 1996. Niște copii care se jucau pe un șantier în 1996 au descoperit primele ouă de dinozaur de la Heyuan.

Muzeul din Heyuan deține în prezent cea mai numeroasă colecție de ouă de dinozaur din lume — 10.008 astfel de ouă, record recunoscut de Guinness. Toate ouăle deținute de muzeu datează de la sfârșitul Cretacicului, de acum 89 până la 65 de milioane de ani, și aparțin mai multor familii de dinozauri, atât oviraptori, cât și hadrosauri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...